iltasyazilim
FD Üye
İrmik Helvası (Yumuşak Kıvamlı) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı irmik
*100 gram tereyağ
*1 su bardağı su
*1 su bardağı süt
*1 su bardağına yakın şeker
Süslemek için:
*ceviz
*tarçın
İrmik Helvası (Yumuşak Kıvamlı) Tarifi Yapılışı Biz ailecek yumuşak kıvamından dolayı un helvası severiz çünkü çoğu yerde tattığımız irmik helvaları hep bulgur gibi dökülüyor kıvamlarını pek sevemedik ama bu tarifte en az un helvası kadar kıvamlı yumuşak ve lezzetli bir helva elde ediyorsunuz irmik helvası sevmeyen annem bile seve seve yediÖncelikle şeker,su ve süt karışımını bir tencereye alıp kaynamaya bırakın bu sırada ayrı bir kapta yağı eritip irmiği ekleyin ve iyice yumuşayıp kokusu çıkana kadar kavurunHafif kahveleşmesi gerekDaha sonra kaynayan şerbeti çok dikkatli bir şekilde irmiğe dökün sıçrama çok oluyor o yüzden mümkün olduğunca uzaktan dökünŞerbeti çekinceye kadar karıştırın ve ocaktan alıp üzerini kapatıp biraz dinlendirinDaha sonra tarçın ve cevizle ikram edebilirsinizAfiyet olsun
*1 su bardağı irmik
*100 gram tereyağ
*1 su bardağı su
*1 su bardağı süt
*1 su bardağına yakın şeker
Süslemek için:
*ceviz
*tarçın
İrmik Helvası (Yumuşak Kıvamlı) Tarifi Yapılışı Biz ailecek yumuşak kıvamından dolayı un helvası severiz çünkü çoğu yerde tattığımız irmik helvaları hep bulgur gibi dökülüyor kıvamlarını pek sevemedik ama bu tarifte en az un helvası kadar kıvamlı yumuşak ve lezzetli bir helva elde ediyorsunuz irmik helvası sevmeyen annem bile seve seve yediÖncelikle şeker,su ve süt karışımını bir tencereye alıp kaynamaya bırakın bu sırada ayrı bir kapta yağı eritip irmiği ekleyin ve iyice yumuşayıp kokusu çıkana kadar kavurunHafif kahveleşmesi gerekDaha sonra kaynayan şerbeti çok dikkatli bir şekilde irmiğe dökün sıçrama çok oluyor o yüzden mümkün olduğunca uzaktan dökünŞerbeti çekinceye kadar karıştırın ve ocaktan alıp üzerini kapatıp biraz dinlendirinDaha sonra tarçın ve cevizle ikram edebilirsinizAfiyet olsun