iltasyazilim
FD Üye
http:img219**************img219780490285498qa9
Malzemeler:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı irmik
3,5 su bardağı su
125g margarin veya tereyağı
50g çamfıstığı, fıstık içi, hidistancevizi yada ceviz
2 paket vanilya
2 çorba kaşığı sıvı yağ (eğer ceviz yada hindistan cevizi ile servis yapacaksanız gerekmez)
Yapılışı:
Tencereye yağı alıp eritelim İrmikleri ekleyelim Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak irmikleri, hafifçe esmerleşip meyanesi gelene dek kavuralım
Ateşi kapatıp kaynar haldeki suyu ekleyelim Tencerenin kapağını kapatıp 10dak
İrmiklerin suyu çekmesini sağlayalım Sonra şekeri ve vanilyaları ekleyip bir kez karıştırarak 5dak demlendirelim
Bir tavada sıvı yağı kızdırıp çamfıstıklarını yada fıstık içi ekleyerek pembeleşene dek kavuralım ( bu aşama sadece içine antepfıstığı yada fıstık içi ilave etmek isteyenler için )
Fıstıkları helvaya ilave edip karıştırarak servis yapalım
Malzemeler:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı irmik
3,5 su bardağı su
125g margarin veya tereyağı
50g çamfıstığı, fıstık içi, hidistancevizi yada ceviz
2 paket vanilya
2 çorba kaşığı sıvı yağ (eğer ceviz yada hindistan cevizi ile servis yapacaksanız gerekmez)
Yapılışı:
Tencereye yağı alıp eritelim İrmikleri ekleyelim Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak irmikleri, hafifçe esmerleşip meyanesi gelene dek kavuralım
Ateşi kapatıp kaynar haldeki suyu ekleyelim Tencerenin kapağını kapatıp 10dak
İrmiklerin suyu çekmesini sağlayalım Sonra şekeri ve vanilyaları ekleyip bir kez karıştırarak 5dak demlendirelim
Bir tavada sıvı yağı kızdırıp çamfıstıklarını yada fıstık içi ekleyerek pembeleşene dek kavuralım ( bu aşama sadece içine antepfıstığı yada fıstık içi ilave etmek isteyenler için )
Fıstıkları helvaya ilave edip karıştırarak servis yapalım