iltasyazilim
FD Üye
İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı irmik
*34 su bardağı sıvı yağ
*1,5 su bardağı toz şeker
*2 su bardağından biraz fazla su
Üzeri için;
*Hindistan cevizi (isteğe göre)
İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Öncelikle su ve şeker bir kapta, şeker eriyene kadar karıştırılır Daha sonra irmik ve sıvı yağ tencereye alınıp, irmiğin rengi dönene kadar kavrulur Daha sonra şekerli suyun bir kısmı ilave edilir (Bu aşamada elinizin yanma olasılığı çok çok yüksek, buhar kesinlikle elinizi yakacaktır ve kızgın irmikle soğuk suyun buluşması sonucu sıçrama olacaktır Tavsiyem, bir elinize şekerli suyun bulunduğu kabı, diğer elinize de irmiği kavurduğunuz tencerenin kapağını almanız Şekerli suyun bir kısmını ekler eklemez hemen kapağı kapatmalısınız Sıçrama bitince kapağı açıp, hızlıca karıştırdıktan sonra kalan suyu da ekleyin ) İrmik suyu çekip toparlanana kadar kısık ateşte, karıştırarak pişirmeye devam edilir Toparlandıktan sonra servis tabağına alınıp isteğe göre süslenir Afiyet olsun
*2 su bardağı irmik
*34 su bardağı sıvı yağ
*1,5 su bardağı toz şeker
*2 su bardağından biraz fazla su
Üzeri için;
*Hindistan cevizi (isteğe göre)
İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Öncelikle su ve şeker bir kapta, şeker eriyene kadar karıştırılır Daha sonra irmik ve sıvı yağ tencereye alınıp, irmiğin rengi dönene kadar kavrulur Daha sonra şekerli suyun bir kısmı ilave edilir (Bu aşamada elinizin yanma olasılığı çok çok yüksek, buhar kesinlikle elinizi yakacaktır ve kızgın irmikle soğuk suyun buluşması sonucu sıçrama olacaktır Tavsiyem, bir elinize şekerli suyun bulunduğu kabı, diğer elinize de irmiği kavurduğunuz tencerenin kapağını almanız Şekerli suyun bir kısmını ekler eklemez hemen kapağı kapatmalısınız Sıçrama bitince kapağı açıp, hızlıca karıştırdıktan sonra kalan suyu da ekleyin ) İrmik suyu çekip toparlanana kadar kısık ateşte, karıştırarak pişirmeye devam edilir Toparlandıktan sonra servis tabağına alınıp isteğe göre süslenir Afiyet olsun