İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı İrmik1 5 su bardağı toz şeker2 yemek kaşığı tereyağı2 bardak süt Üzeri için: Dövülmüş fındık ya da ceviz İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Tereyağını yerinde bir tencereye alıp eritiyoruzÜstüne 2 su bardağı irmiği ekleyip kavuruyoruz Başka bir tencereye sütü döküp kaynaması için altını yakıyoruz bu sırada irmiğin rengi hafif koyulaşınca toz şekeri ekleyip kavurmaya devam ediyoruzKaynayan sütü yavaş ve derece derece bir şekilde irmiğin üzerine ekleyip karıştırıyoruz Cıvık bir kıvam elde edince tencerenin kapağını kapatıp 10 dk kadar dinlenmeye bırakıyoruz Daha sonrasın da derhal servis edebilirsiniz şimdiden sağlık durumu olsun sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur