iltasyazilim
FD Üye
İrmik Kesmesi Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*1, 5 çay bardağı yoğurt
*1, 5 çay bardağı sıvı yağ
*1, 5 su bardağı irmik
*2 su bardağı un
*Vanilya
*Kabartma tozu
Şerbeti;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
İrmik Kesmesi Tarifi Yapılışı Selamün aleyküm, uzun bir aradan sonra deneyip beğendiğim ve sizlerle paylaşmak istediğim bir tarifim var Mutlaka deneyin
1
*Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz
*Bir kaba kaynamış suyu alıp içine şekeri koyalım ve şeker eriyene kadar karıştırıp dolaba koyalım
*Sonra diğer malzemeleri karıştırıp yoğuralım ve uygun bir tepsiye dizelim isterseniz yaptığınız yuvarlak hamurları irmiğe bulayın isterseniz sade bırakın ben bazılarını irmiğe batırdım bazılarını sade koydum
*Önceden ısıttığım fırına verdim ,180 derece hafif kızarana pişirin
*Fırından çıkınca soğuk şerbeti üzerine dökün ve kapattığınız fırına 5 6 dakika koyun kapağını kapatın
*Fırın çalışmayacak durumda olmalı
*Fırından çıkarıp soğumasını bekleyin ve süsleyip servis edin
*Umarım beğenirsiniz şimdiden afiyet olsun
*2 yumurta
*1, 5 çay bardağı yoğurt
*1, 5 çay bardağı sıvı yağ
*1, 5 su bardağı irmik
*2 su bardağı un
*Vanilya
*Kabartma tozu
Şerbeti;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
İrmik Kesmesi Tarifi Yapılışı Selamün aleyküm, uzun bir aradan sonra deneyip beğendiğim ve sizlerle paylaşmak istediğim bir tarifim var Mutlaka deneyin
1
*Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz
*Bir kaba kaynamış suyu alıp içine şekeri koyalım ve şeker eriyene kadar karıştırıp dolaba koyalım
*Sonra diğer malzemeleri karıştırıp yoğuralım ve uygun bir tepsiye dizelim isterseniz yaptığınız yuvarlak hamurları irmiğe bulayın isterseniz sade bırakın ben bazılarını irmiğe batırdım bazılarını sade koydum
*Önceden ısıttığım fırına verdim ,180 derece hafif kızarana pişirin
*Fırından çıkınca soğuk şerbeti üzerine dökün ve kapattığınız fırına 5 6 dakika koyun kapağını kapatın
*Fırın çalışmayacak durumda olmalı
*Fırından çıkarıp soğumasını bekleyin ve süsleyip servis edin
*Umarım beğenirsiniz şimdiden afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.