iltasyazilim
FD Üye
İrmik Kesmesi Tarifi İçin Malzemeler
*4 yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 vanilya
*1 kabartma tozu
*2 yemek kaşığı yoğurt
*3, 5 su bardağı un
Bulamak için:
*1 su bardağı irmik
Şerbeti için :
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*
İrmik Kesmesi Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar tatlı sevenler için hem pratik hemde lezzeti bir tarif paylaşmak istiyorum Öncelikle tarifimize şerbetle başlıyoruz, kaynatmış olduğumuz suya şekerimizi ekleyip eriyene kadar karıştırıp bir kenara bırakalım ve ardından bir kabın içine un hariç tüm malzemeleri alıp karıştıralım Unumuzu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim Ardından hamurdan küçük toplar alıp irmiğe batıralım ve yağladığımız borcama bu şekilde tümünü dizip 180 derecede ayarladığımız fırına verelim, piştikten sonra fırından alır almaz şerbeti dökelim ve irmiğimizi kapattığımız fırına başka bir tepsiyle yada aliminyum folya ile kapatıp fırına verelim 5 dk bekletelim ki şerbetini çeksin (Not ;fırının kapalı olması lazım fırının içindeki sıcaklık yeterli zaten) Deneyecek olan arkadaşlara şimdiden afiyet olsun
*4 yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 vanilya
*1 kabartma tozu
*2 yemek kaşığı yoğurt
*3, 5 su bardağı un
Bulamak için:
*1 su bardağı irmik
Şerbeti için :
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*
İrmik Kesmesi Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar tatlı sevenler için hem pratik hemde lezzeti bir tarif paylaşmak istiyorum Öncelikle tarifimize şerbetle başlıyoruz, kaynatmış olduğumuz suya şekerimizi ekleyip eriyene kadar karıştırıp bir kenara bırakalım ve ardından bir kabın içine un hariç tüm malzemeleri alıp karıştıralım Unumuzu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim Ardından hamurdan küçük toplar alıp irmiğe batıralım ve yağladığımız borcama bu şekilde tümünü dizip 180 derecede ayarladığımız fırına verelim, piştikten sonra fırından alır almaz şerbeti dökelim ve irmiğimizi kapattığımız fırına başka bir tepsiyle yada aliminyum folya ile kapatıp fırına verelim 5 dk bekletelim ki şerbetini çeksin (Not ;fırının kapalı olması lazım fırının içindeki sıcaklık yeterli zaten) Deneyecek olan arkadaşlara şimdiden afiyet olsun