iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
200 gr margarin ya da margarin+tereyağı karışımı (oda ısısında) 2 yumurta 2 yemek kaşığı pudra şekeri Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 çay bardağı irmik 2 yemek kaşığı sirke Aldığı kadar un
Üzeri için;
1 küçük kase irmik
Şerbeti için;
2 su bardağı su 1 5 su bardağı toz şeker Birkaç damla limon
Hazırlanışı;
Öncelikle şerbet için su ve toz şeker kaynatılarak soğumaya bırakılır Pudra şekeri ve yağ bir kaba alınarak iyice ezilerek karıştırılır Ardından diğer malzemeler de eklenerek ele yapışmayacak hamur elde edene kadar un ilave edilir Hamur hazır hale geldikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak şekil verilir (( Arzu ederseniz içine dilediğiniz bir malzemeyi bırakabilirsiniz )) Arkalı önlü irmiğe bulanarak margarinle yağlanmış tepsiye yerleştirilir Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri iyice kızarana dek pişirilir Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığını üzerinden atıp ılıyana kadar soğuması beklenir Ardından soğutulmuş şerbet üzerine dökülür Arzuya bağlı olarak üzeri süslenerek servis edilir
Afiyet olsun
200 gr margarin ya da margarin+tereyağı karışımı (oda ısısında) 2 yumurta 2 yemek kaşığı pudra şekeri Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 çay bardağı irmik 2 yemek kaşığı sirke Aldığı kadar un
Üzeri için;
1 küçük kase irmik
Şerbeti için;
2 su bardağı su 1 5 su bardağı toz şeker Birkaç damla limon
Hazırlanışı;
Öncelikle şerbet için su ve toz şeker kaynatılarak soğumaya bırakılır Pudra şekeri ve yağ bir kaba alınarak iyice ezilerek karıştırılır Ardından diğer malzemeler de eklenerek ele yapışmayacak hamur elde edene kadar un ilave edilir Hamur hazır hale geldikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak şekil verilir (( Arzu ederseniz içine dilediğiniz bir malzemeyi bırakabilirsiniz )) Arkalı önlü irmiğe bulanarak margarinle yağlanmış tepsiye yerleştirilir Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri iyice kızarana dek pişirilir Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığını üzerinden atıp ılıyana kadar soğuması beklenir Ardından soğutulmuş şerbet üzerine dökülür Arzuya bağlı olarak üzeri süslenerek servis edilir
Afiyet olsun