iltasyazilim
FD Üye
İrmik Pare Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*4 adet yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 paket vanilin
*1 paket kabartma tozu
*2 yemek kaşığı yoğurt
*3 yemek kaşığı irmik
*3 su bardağı un(yaklaşık)
Şerbeti:
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı kaynamış su
*5 damla limon suyu
Bulamak için:
*1, 5 kase irmik
İrmik Pare Tarifi Yapılışı Öncelikle kaynamış su, şeker ve limon iyice karıştırılıp soğumaya bırakılır Daha sonra un dışında bütün hamur malzemeleri bir kapta karıştırılıp un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanıp irmiğe bulanıp yuvarlak yağlanmış borcama aralık bırakmadan sıralanır 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilir Daha sonra fırından çıkar çıkmaz üzerine soğuk şerbet dökülüp üzerine başka bir tepsi kapatılarak ılık fırında 10 dk şerbeti çekmesi için bekletilir Üzerine kaymak veya fıstık koyabilirsiniz Hem basit hem hafif hemde farklı ve nefis bir tarif mutlaka tavsiye ediyorum Normalde hamuruna irmik koymuyorlar ama ben hamuruna koyunca kıvamını daha çok beğendim tavsiye ediyorum
*4 adet yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 paket vanilin
*1 paket kabartma tozu
*2 yemek kaşığı yoğurt
*3 yemek kaşığı irmik
*3 su bardağı un(yaklaşık)
Şerbeti:
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı kaynamış su
*5 damla limon suyu
Bulamak için:
*1, 5 kase irmik
İrmik Pare Tarifi Yapılışı Öncelikle kaynamış su, şeker ve limon iyice karıştırılıp soğumaya bırakılır Daha sonra un dışında bütün hamur malzemeleri bir kapta karıştırılıp un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanıp irmiğe bulanıp yuvarlak yağlanmış borcama aralık bırakmadan sıralanır 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilir Daha sonra fırından çıkar çıkmaz üzerine soğuk şerbet dökülüp üzerine başka bir tepsi kapatılarak ılık fırında 10 dk şerbeti çekmesi için bekletilir Üzerine kaymak veya fıstık koyabilirsiniz Hem basit hem hafif hemde farklı ve nefis bir tarif mutlaka tavsiye ediyorum Normalde hamuruna irmik koymuyorlar ama ben hamuruna koyunca kıvamını daha çok beğendim tavsiye ediyorum