iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
Çikolata tabanı için;
1 paket kakaolu bisküvi 150 gr 1 paket bitter çikolata (80 gr) 1 paket sütlü çikolata (80 gr) Yarım çay bardağı süt 1 çorba kaşığı tereyağı
İrmik tabanı için;
10 çorba kaşığı şeker 9 çorba kaşığı irmik 1 litre süt 1 limon kabuğu rendesi 1 çorba kaşığı tereyağı
Vişne tabanı için;
1, 5 su bardağı vişne Yarım su bardağı şeker 34 silme çorba kaşığı buğday nişastası 2 su bardağı su
Hazırlanışı;
ÇİKOLATA TABANI YAPILIŞI:
Çikolataları benmari usulü eritelim
Eriyen çikolatanın içerisine sütünü ve yağını ekleyelim
Hepsini karıştıralım ve un kıvamına getirdiğimiz bisküvilerin üzerine dökelim
Bisküvileri bu karışım ile karıştıralım
Kelepçeli kalıba (22 cm lik) yağlı kağıt serelim ve sıkıştıralım
Hazırladığımız bisküvili karışımı tabana yayalım
Kolay yayılmazsa elinizi hafif ıslatın
İRMİK TABANININ YAPILIŞI:
Kuru malzemeleri tencerede karıştırın
Üzerine sütünü ilave edin ve ocağın altını açın
İrmik kaynayasıya kadar karıştırmayı bırakmayın
Kaynamaya başlayan irmik koyulaşmaya başlayacak
Üzerinde büyük büyük kabarcıklar olduğunda irmiğin altını kapatabilirsiniz
İrmiği çikolata tabanın üzerine dökün
VİŞNE TABANI YAPILIŞI:
Suyu bir tencereye dökün
Üzerine vişneleri ve şekeri ilave edip ocağın altını atın
Şeker eridiğinde ocağın altını kapatın
İster vişneleri robottan geçirin, isterse bütün bütün kalsın tercih sizin
Vişneli sosun soğuması gerekiyor
Buğday nişastasının üzerine biraz su koyup eritin ve soğuttuğunuz vişnelerin üzerine dökün
Ocağın altını tekrar açın ve nişasta ile kaynatmaya başlayın
Kıvam alan vişneli sosu irmiğin üzerine dökün
Böylece son katımız da hazır oldu
Soğuyan tatlının üzerine limon kabuğu rendeleyin
İstediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz
Tavsiyem buzdolabından hemen çıkartıp servis etmeyin
1520 dakika bekletip en alttaki çikolata tabanın biraz yumuşamasını bekleyin
Afiyet Olsun
Çikolata tabanı için;
1 paket kakaolu bisküvi 150 gr 1 paket bitter çikolata (80 gr) 1 paket sütlü çikolata (80 gr) Yarım çay bardağı süt 1 çorba kaşığı tereyağı
İrmik tabanı için;
10 çorba kaşığı şeker 9 çorba kaşığı irmik 1 litre süt 1 limon kabuğu rendesi 1 çorba kaşığı tereyağı
Vişne tabanı için;
1, 5 su bardağı vişne Yarım su bardağı şeker 34 silme çorba kaşığı buğday nişastası 2 su bardağı su
Hazırlanışı;
ÇİKOLATA TABANI YAPILIŞI:
Çikolataları benmari usulü eritelim
Eriyen çikolatanın içerisine sütünü ve yağını ekleyelim
Hepsini karıştıralım ve un kıvamına getirdiğimiz bisküvilerin üzerine dökelim
Bisküvileri bu karışım ile karıştıralım
Kelepçeli kalıba (22 cm lik) yağlı kağıt serelim ve sıkıştıralım
Hazırladığımız bisküvili karışımı tabana yayalım
Kolay yayılmazsa elinizi hafif ıslatın
İRMİK TABANININ YAPILIŞI:
Kuru malzemeleri tencerede karıştırın
Üzerine sütünü ilave edin ve ocağın altını açın
İrmik kaynayasıya kadar karıştırmayı bırakmayın
Kaynamaya başlayan irmik koyulaşmaya başlayacak
Üzerinde büyük büyük kabarcıklar olduğunda irmiğin altını kapatabilirsiniz
İrmiği çikolata tabanın üzerine dökün
VİŞNE TABANI YAPILIŞI:
Suyu bir tencereye dökün
Üzerine vişneleri ve şekeri ilave edip ocağın altını atın
Şeker eridiğinde ocağın altını kapatın
İster vişneleri robottan geçirin, isterse bütün bütün kalsın tercih sizin
Vişneli sosun soğuması gerekiyor
Buğday nişastasının üzerine biraz su koyup eritin ve soğuttuğunuz vişnelerin üzerine dökün
Ocağın altını tekrar açın ve nişasta ile kaynatmaya başlayın
Kıvam alan vişneli sosu irmiğin üzerine dökün
Böylece son katımız da hazır oldu
Soğuyan tatlının üzerine limon kabuğu rendeleyin
İstediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz
Tavsiyem buzdolabından hemen çıkartıp servis etmeyin
1520 dakika bekletip en alttaki çikolata tabanın biraz yumuşamasını bekleyin
Afiyet Olsun