iltasyazilim
FD Üye
İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Şerbet için;
*2, 5 su bardağı şeker
*2, 5 su bardağı su
*1 kaç damla limon
Hamuru için;
*2, 5 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*2 kaşık pudra şekeri
*Limon rendesi
Üzeri için ;
*Çekilmiş ceviz
İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce şeker ve suyu tencereye alıp şerbeti hazırlıyoruz şerbet kaynayınca bir kaç damla limon sıkıp, 5 dk daha kaynatıp, soğuması için kenara alıyoruz
Sonra bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlanıp tepsiye alıyoruz 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıkardıktan sonra ılık şerbeti üzerine döküyoruz Üzerine çekilmiş ceviz serperek servis yapıyoruz
*2, 5 su bardağı şeker
*2, 5 su bardağı su
*1 kaç damla limon
Hamuru için;
*2, 5 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*2 kaşık pudra şekeri
*Limon rendesi
Üzeri için ;
*Çekilmiş ceviz
İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce şeker ve suyu tencereye alıp şerbeti hazırlıyoruz şerbet kaynayınca bir kaç damla limon sıkıp, 5 dk daha kaynatıp, soğuması için kenara alıyoruz
Sonra bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlanıp tepsiye alıyoruz 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıkardıktan sonra ılık şerbeti üzerine döküyoruz Üzerine çekilmiş ceviz serperek servis yapıyoruz