Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İrmikli Balkabağı Tatlısı (Sütsüz)

İrmikli Balkabağı Tatlısı (Sütsüz)
0
114

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
İrmikli Balkabağı Tatlısı (Sütsüz) Tarifi İçin Malzemeler

*1 büyük dilim balkabağı
*Yarım su bardağı şeker
*1 çay bardağı su
*34 çay bardağı vanilyalı irmik (sade de olur)

Üzeri için:

*Tahin
*Hindistan Cevizi

İrmikli Balkabağı Tatlısı (Sütsüz) Tarifi Yapılışı Bu sene balkabağını baya iyi değerlendirdim Bir yandan oğluma mamasını hazırlarken bir yandan da kendimiz için tatlılar yaptım Normalde kabak tatlısını zaten çok seviyoruz ama bu alternatif de hoş oldu İrmik tatlısını da çok seven biri olarak süt kullanmadan sevdiğim bu iki malzemeyi birleştirerek güzel bir tarif çıkardım ortaya Vanilyalı irmik inanılmaz bir tat verdi, sütün yokluğunu aratmadı diyebilirim Sade irmikle yapıp vanilyayı ayrıyeten de koyabilirsiniz
Gelelim tarifimize:
Balkabağını küp küp doğrayıp su ve şekerle birlikte tencereye alıyoruz Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz Suyunu çok kaybetmemesi lazım Sonra sıcakken balkabağını ezip içine irmiği ilave edip ocağı en kısıkta tutarak tencerenin kapağını kapatıp irmiklerin şişmesini bekliyoruz Dibinin tutmamasına dikkat edelim hatta 1 2 dk ocakta tutup sonra ocağı kapatabilirsiniz, kendi sıcağıyla irmik şişecektir Tatlımız soğumadan sudan geçirilmiş (kolay çıkması için) bir borcama döküp üzerini düzlüyoruz Daha sonra soğutup dolaba alıyoruz Servis yaparken dilimleyebilir ya da benim gibi kalıpla kesebilirsiniz Üzerine tahin ve hindistan cevizi dökerek servis ediyoruz
Ağzınızın tadı hiç bozulmasın, afiyet olsun

858,505Konular
982,807Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt