iltasyazilim
FD Üye
İrmikli Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*150 gr yumuşamış margarin
*12 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
*6 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 yumurta
*2 tepeleme yemek kaşığı kakao (Az kakaolu seven azaltabilir)
*1 paket kabartma tozu
*3 yemek irmik
*Alabildiği kadar un
Şerbeti için:
*1 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
*23 damla limon
Süslemek:
*Hindistan cevizi
İrmikli Browni Kurabiye Tarifi Yapılışı Bismillah
1
*Önce şerbeti hazırlıyoruz
*Su ve şekeri bir tencerede kaynatıyoruz
*Kaynadıktan sonra birkaç damla limon damlatıp 5 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam ediyoruz
*Ardından soğumaya bırakıyoruz
*Kurabiye hamuru için un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabımıza alıyoruz
*Azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimzle yuvarlayıp yağlanmış tepsimize aralıklı olarak yerleştiriyoruz (Bu hamurla 30 kurabiye elde ettim)
*Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 170 derece fırında fırın özelliğimize göre pişiriyoruz (Ben davul fırında alt üst ayarıyla 25 dakika da kurabiyelerimi pişirdim)
*İlk sıcaklığı çıkan kurabiyelerimizi ılımışsoğumuş şerbetimize daldırıp servis tabağımıza aktaralım
*Üzerini hindistan ceviziyle süsleyelim En az yarım saat bu şekilde dinlendirdiğimiz kurabiyeler servise hazır Afiyet olsun
*150 gr yumuşamış margarin
*12 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
*6 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 yumurta
*2 tepeleme yemek kaşığı kakao (Az kakaolu seven azaltabilir)
*1 paket kabartma tozu
*3 yemek irmik
*Alabildiği kadar un
Şerbeti için:
*1 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
*23 damla limon
Süslemek:
*Hindistan cevizi
İrmikli Browni Kurabiye Tarifi Yapılışı Bismillah
1
*Önce şerbeti hazırlıyoruz
*Su ve şekeri bir tencerede kaynatıyoruz
*Kaynadıktan sonra birkaç damla limon damlatıp 5 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam ediyoruz
*Ardından soğumaya bırakıyoruz
*Kurabiye hamuru için un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabımıza alıyoruz
*Azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimzle yuvarlayıp yağlanmış tepsimize aralıklı olarak yerleştiriyoruz (Bu hamurla 30 kurabiye elde ettim)
*Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 170 derece fırında fırın özelliğimize göre pişiriyoruz (Ben davul fırında alt üst ayarıyla 25 dakika da kurabiyelerimi pişirdim)
*İlk sıcaklığı çıkan kurabiyelerimizi ılımışsoğumuş şerbetimize daldırıp servis tabağımıza aktaralım
*Üzerini hindistan ceviziyle süsleyelim En az yarım saat bu şekilde dinlendirdiğimiz kurabiyeler servise hazır Afiyet olsun