iltasyazilim
FD Üye
İrmikli Cevizli Perde Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım paket kadar hazır baklava yufkası
*1 kase çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 5 su bardağı su
*12 damla limon suyu
Sosu için;
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*5 yumurta
*5 yemek kaşığı irmik
İrmikli Cevizli Perde Tatlısı Tarifi Yapılışı
İlk defa denediğim bir tatlı biz beğendik inşallah sizde beğenirsiniz
Önce şerbetini kaynatıyoruz limon suyunu sıkıp soğumaya bırakalım
Hazır yufkadan bir tane alalım Ceviz serpip iki elimizle büzerek uzunlamasına toplayalım Tepsiye koyalım tepsi doluncaya kadar aynı işlemi yapalım Tepsi dolunca sos malzemelerini çırparak karıştıralım ve her yerine eşit gelecek şekilde tepsinin üzerine dökelim fırına verelim 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim Fırından çıkınca tatlı ılık şerbeti soğuk olacak şekilde ıslayalım bi 20 dakika kadar sonra servise hazır olacaktır Afiyet olsun
*Yarım paket kadar hazır baklava yufkası
*1 kase çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 5 su bardağı su
*12 damla limon suyu
Sosu için;
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*5 yumurta
*5 yemek kaşığı irmik
İrmikli Cevizli Perde Tatlısı Tarifi Yapılışı
İlk defa denediğim bir tatlı biz beğendik inşallah sizde beğenirsiniz
Önce şerbetini kaynatıyoruz limon suyunu sıkıp soğumaya bırakalım
Hazır yufkadan bir tane alalım Ceviz serpip iki elimizle büzerek uzunlamasına toplayalım Tepsiye koyalım tepsi doluncaya kadar aynı işlemi yapalım Tepsi dolunca sos malzemelerini çırparak karıştıralım ve her yerine eşit gelecek şekilde tepsinin üzerine dökelim fırına verelim 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim Fırından çıkınca tatlı ılık şerbeti soğuk olacak şekilde ıslayalım bi 20 dakika kadar sonra servise hazır olacaktır Afiyet olsun