Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İrmikli Gül Tatlısı (Tam Kıvamında)

İrmikli Gül Tatlısı (Tam Kıvamında)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
İrmikli Gül Tatlısı (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler

*2 yumurta
*100 gram tereyağ
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı yoğurt
*1 su bardağı irmik
*1 paket hamur kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Un ( ben 4 su bardağı kullandım)

Şerbeti için;


*56 damla limon
*Serçe parmağın 41 i kadar çubuk tarçın
*35 su bardağı şeker
*4 su bardağı su

İrmikli Gül Tatlısı (Tam Kıvamında) Tarifi Yapılışı İlk önce şerbetimizi yapıyoruz şerbeti kaynamaya bırakıyoruz kaynayınca altını kısıp limon ve çubuk tarçın ekliyoruz 10 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz çubuk tarçın çok güzel bir tat veriyor denemenizi tavsiye ederim
Yumurtayı tereyeğı sıvı yağı yoğurdu irmiği bir kaba alıp karıştırıyoruz daha sonra unu kabartma tozunu ve vanilyayı ekliyoruz ben 4 su bardağı kulandım siz azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin Daha sonra şekilde görüldüğü gibi çay bardağıyla yuvarlak kesip üst üste diziyoruz ceviz koyuyoruz (fındık koyarsanız gül şekli daha belirgin oluyor yuvarlak olduğu için) yağlanmış borcama güllerimizi yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz Fırından çıkınca ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbetimizi döküyoruz 56 saat dinlendirip servis ediyoruz afiyet olsun
NOT: Tereyağın oda sıcaklığında çok yumuşak olması gerekiyor yoksa pişerken dağılma oluyor
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt