iltasyazilim
FD Üye
İrmikli Gül Tatlisi Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet yumurta
*1 çay yoğurt
*125 gram erimiş margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı sirke
*1 paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı haşaş
*15 çay bardağı irmik
*3 su bardağı un (kontrolü ekleyiniz)
Şerbeti için
*25 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*45 damla limon
*1 paket vanilya
İrmikli Gül Tatlisi Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim
Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatın 8 ila 10 dakika sonra limon damlatıp ocaktan alın
İlk önce sıvı malzemeler karıştırın İrmiği ilave edin karıştırın Unu kontrolü olarak ekleyip yoğurun İsteğe bağlı haşhaş koyun Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur olacak Hamuru 3 bölün Oklava veya merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açın Çay bardağı ile kesin
4 adet daireyi üst üste koyup yuvarlayın ortadan ikiye kesin tepsiye dizin İsterseniz gülün ortasına ceviz koyabilirsiniz
Hamurun hepsi bitince 180 derece de kontrolü olarak 25 dakika kızartın
Tatlının ilk sıcağı çıkınca ılıyınca şerbetini dökün Şerbeti iyice çekmesi için bir kepçe yardımıyla tekrar tepside kalan şerbeti tatlıların üzerine gezdirin
*1 adet yumurta
*1 çay yoğurt
*125 gram erimiş margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı sirke
*1 paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı haşaş
*15 çay bardağı irmik
*3 su bardağı un (kontrolü ekleyiniz)
Şerbeti için
*25 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*45 damla limon
*1 paket vanilya
İrmikli Gül Tatlisi Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim
Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatın 8 ila 10 dakika sonra limon damlatıp ocaktan alın
İlk önce sıvı malzemeler karıştırın İrmiği ilave edin karıştırın Unu kontrolü olarak ekleyip yoğurun İsteğe bağlı haşhaş koyun Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur olacak Hamuru 3 bölün Oklava veya merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açın Çay bardağı ile kesin
4 adet daireyi üst üste koyup yuvarlayın ortadan ikiye kesin tepsiye dizin İsterseniz gülün ortasına ceviz koyabilirsiniz
Hamurun hepsi bitince 180 derece de kontrolü olarak 25 dakika kızartın
Tatlının ilk sıcağı çıkınca ılıyınca şerbetini dökün Şerbeti iyice çekmesi için bir kepçe yardımıyla tekrar tepside kalan şerbeti tatlıların üzerine gezdirin