
İrmikli Gül Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 100 gram tereyağı (Oda ısısında)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- Kabartma tozu
- Vanilya
- Aldığı kadar un
- Bütün fındık
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limon suyu
İrmikli Gül Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İrmiği, yumurtayı, kabartma tozunu, yoğurdu, sıvı yağı, tereyağını, vanilyayı bir kapta karıştırıp uygunca çırpıyoruz ve üzerine yavaş yavaş un ekleyerek kulak göğsü yumuşaklığında hamur yapıyoruz.
- Hamurumuzdan bir kesim alıp yuvarlak beze yapıyoruz.
- Merdaneyle yarım santim kalınlığında açıyoruz.
- Geniş ağızlı bir su bardağıyla yuvarlaklar kesiyoruz.
- Orta kısmını kesmeden karşılıklı dört yerinden bıçak yardımıyla küçük çizikler atarak kesiyoruz. (resimde olduğu gibi).
- Ortasına fındığımızı koyup dörde böldüğümüz her kenarı fındığımızın etrafında sararak gül formu veriyoruz.
- Tepsimize sıralayıp evvelden ısıtılmış180° fırında nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkardığımız tepsideki tatlılar biraz ılığınca geniş bir kabın içine alıp evvelce hazırladığımız şerbeti ılıkken tatlıların üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.