iltasyazilim
FD Üye
İrmikli Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı irmik
*2 su bardağı un
*2 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Bulamak için;
*1 su bardağı irmik
Şerbeti için;
*4 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*Bir kaç damla limon
Süslemek için;
*1 paket sade krem şanti
*1 çay bardağı soğuk süt
*Ceviz veya fındık
İrmikli Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı Selam arkadaşlar bu tarif hem kolay hem garanti lezzet deneyen pişman olmaz?
1
*Öncelikle malzemelerimizi karıştırıp ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz
*Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz ve irmiğe buluyoruz
*Hamur bitinceye kadar aynı işlemi uyguluyoruz ,önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz
*Bu tariften yaklaşık iki fırın tepsisi çıkıyor
*Fırın ayarımız 180 200 fırına göre değişebilir
*Şerbeti için suyu ve şekeri kaynatıyoruz kaynadıktan sonra birkaç damla limonu ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
*Şerbeti önceden yapıp dolapta da bekletebilirsiniz, şerbet soğuk hamurumuz sıcak olacak
*Fırından çıkan hamurumuzun ilk sıcaklığı çıkınca şerbetini döküyoruz
*Hira tatlılarımız soğuttuktan sonra krem şantiyi hazırlıyoruz krem şantiyi ve sütü katı kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz
*Krem şanti sıkacağı ile tatlımızın üzerini süslüyoruz
*Dilerseniz üzerine ince çekilmiş ceviz veya fındık ekleyebilirsiniz deneyeceklere afiyet olsun?
*2 adet yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı irmik
*2 su bardağı un
*2 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Bulamak için;
*1 su bardağı irmik
Şerbeti için;
*4 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*Bir kaç damla limon
Süslemek için;
*1 paket sade krem şanti
*1 çay bardağı soğuk süt
*Ceviz veya fındık
İrmikli Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı Selam arkadaşlar bu tarif hem kolay hem garanti lezzet deneyen pişman olmaz?
1
*Öncelikle malzemelerimizi karıştırıp ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz
*Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz ve irmiğe buluyoruz
*Hamur bitinceye kadar aynı işlemi uyguluyoruz ,önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz
*Bu tariften yaklaşık iki fırın tepsisi çıkıyor
*Fırın ayarımız 180 200 fırına göre değişebilir
*Şerbeti için suyu ve şekeri kaynatıyoruz kaynadıktan sonra birkaç damla limonu ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
*Şerbeti önceden yapıp dolapta da bekletebilirsiniz, şerbet soğuk hamurumuz sıcak olacak
*Fırından çıkan hamurumuzun ilk sıcaklığı çıkınca şerbetini döküyoruz
*Hira tatlılarımız soğuttuktan sonra krem şantiyi hazırlıyoruz krem şantiyi ve sütü katı kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz
*Krem şanti sıkacağı ile tatlımızın üzerini süslüyoruz
*Dilerseniz üzerine ince çekilmiş ceviz veya fındık ekleyebilirsiniz deneyeceklere afiyet olsun?