iltasyazilim
FD Üye
İrmikli Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 *su *bardağı *irmik
*1 *adet *yumurta
*Yarım *su bardağı *sıvı yağ
*Yarım *su bardağı *yoğurt
*Yaklaşık 2 su bardağı *un
*1 *paket *kabartma *tozu
Şerbeti *için;
*2 *su bardağı *şeker
*2 *su bardağı *su
*1 paket vanilya
İrmikli Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı Bütün malzemeleri katıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım Ben unu 2 su bardağına yakin kullandım siz azar azar dökün kullanacağınız un yumurtanın büyüklüğüne göre değişebilir
Yoğurduğumuz hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım
Bir kaba yaklaşık yarım su bardağı irmik koyalım ve hamurlarımızı *nazikçe irmiğe bulayıp hafif yağlanmış borcamımıza dizelim
180 derecede 2025 dk üzeri hafifce kizarana kadar pişirelim
Bu tatlımızda şerbeti kaynatmıyoruz Su, şekeri ve vanilyayı tenceremize koyup kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırıp kenara alıyoruz İsterseniz hiç ocağa koymadan da şekeri karıştırarak eritebilirsiniz
Fırından çıkardığımız sıcak tatlımıza soğuk şerbeti döküyoruz
Şerbeti iyice çeken tatlılar soğuduktan sonra servise hazırr
Afiyet olsun
*1 *su *bardağı *irmik
*1 *adet *yumurta
*Yarım *su bardağı *sıvı yağ
*Yarım *su bardağı *yoğurt
*Yaklaşık 2 su bardağı *un
*1 *paket *kabartma *tozu
Şerbeti *için;
*2 *su bardağı *şeker
*2 *su bardağı *su
*1 paket vanilya
İrmikli Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı Bütün malzemeleri katıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım Ben unu 2 su bardağına yakin kullandım siz azar azar dökün kullanacağınız un yumurtanın büyüklüğüne göre değişebilir
Yoğurduğumuz hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım
Bir kaba yaklaşık yarım su bardağı irmik koyalım ve hamurlarımızı *nazikçe irmiğe bulayıp hafif yağlanmış borcamımıza dizelim
180 derecede 2025 dk üzeri hafifce kizarana kadar pişirelim
Bu tatlımızda şerbeti kaynatmıyoruz Su, şekeri ve vanilyayı tenceremize koyup kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırıp kenara alıyoruz İsterseniz hiç ocağa koymadan da şekeri karıştırarak eritebilirsiniz
Fırından çıkardığımız sıcak tatlımıza soğuk şerbeti döküyoruz
Şerbeti iyice çeken tatlılar soğuduktan sonra servise hazırr
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.