iltasyazilim
FD Üye
İrmikli Kalburabastı (46 Adet) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 paket margarin
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı süt
*2 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 adet portakal
*Alabildiğine un
Şerbeti için;
*4 su bardağı su
*4 su bardağı toz şeker
İrmikli Kalburabastı (46 Adet) Tarifi Yapılışı Un hariç tüm malzemeler yağ elde eriyene kadar karıştırılır
Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklenerek yoğurulur
Hamura portakal kabuğu rendelenir ve homojen olana kadar yoğrulup karıştırılır Ben çoğunluğunu sade bir kısmını portakallı yaptım İsterseniz tercihinizi limon, ceviz, fındık vs de kullanabilir ya da sade bir hamurdan yana kullanabilirsiniz Size kalmış
Köfte sıkar gibi hamur eşit büyüklükte parçalara ayrılır (Ben iki türlü süsleme yaptığım için küçük parçalara ayırdım Dilerseniz daha büyük lakin daha az sayıda da yapabilirsiniz )
Hamura ister rendeyle, ister tırtıl bıçağıyla, ister çatalla şekil verilir
Önceden ısıtılmış 180200 derecelik fırında narlanana kadar pişmeye bırakılır
Onlar pişerken 4 su bardağı su ve 4 su bardağı toz şeker bir tencerede kaynatılır Kaynadıktan beş on dakika sonra altı kapatılır
Pişen hamurlar sıcaktan biraz daha ılık şerbet de ılıkken yavaş yavaş üzerine dökülür Şerbeti eşit ve daha iyi çekmesi için tatlılar ara sıra ters yüz edilir ve soğumaya bırakılır
Servis yapılmadan önce de tepsinin dibindeki şerbetle yüzü ıslatılıp Hindistan cevizine bulanır
Hem hıyır hıyır hem de yumuşacık tatlılarımın tarifini beğenmeniz dileğiyle Afiyet olsun!
*1 paket margarin
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı süt
*2 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 adet portakal
*Alabildiğine un
Şerbeti için;
*4 su bardağı su
*4 su bardağı toz şeker
İrmikli Kalburabastı (46 Adet) Tarifi Yapılışı Un hariç tüm malzemeler yağ elde eriyene kadar karıştırılır
Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklenerek yoğurulur
Hamura portakal kabuğu rendelenir ve homojen olana kadar yoğrulup karıştırılır Ben çoğunluğunu sade bir kısmını portakallı yaptım İsterseniz tercihinizi limon, ceviz, fındık vs de kullanabilir ya da sade bir hamurdan yana kullanabilirsiniz Size kalmış
Köfte sıkar gibi hamur eşit büyüklükte parçalara ayrılır (Ben iki türlü süsleme yaptığım için küçük parçalara ayırdım Dilerseniz daha büyük lakin daha az sayıda da yapabilirsiniz )
Hamura ister rendeyle, ister tırtıl bıçağıyla, ister çatalla şekil verilir
Önceden ısıtılmış 180200 derecelik fırında narlanana kadar pişmeye bırakılır
Onlar pişerken 4 su bardağı su ve 4 su bardağı toz şeker bir tencerede kaynatılır Kaynadıktan beş on dakika sonra altı kapatılır
Pişen hamurlar sıcaktan biraz daha ılık şerbet de ılıkken yavaş yavaş üzerine dökülür Şerbeti eşit ve daha iyi çekmesi için tatlılar ara sıra ters yüz edilir ve soğumaya bırakılır
Servis yapılmadan önce de tepsinin dibindeki şerbetle yüzü ıslatılıp Hindistan cevizine bulanır
Hem hıyır hıyır hem de yumuşacık tatlılarımın tarifini beğenmeniz dileğiyle Afiyet olsun!
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.