iltasyazilim
FD Üye
İrmikli Kesme Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı irmik
*1 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı yoğurt
*Aldığı kadar un
İçi için :
*Fındık veya ceviz
*Dış Kısmını Bulamak İçin :
*Yarım su bardağı irmik
Şerbeti için :
*2 buçuk su bardağı su
*2 buçuk su bardağı toz şeker
Üzeri için :
*Yeşil antep fıstığı
İrmikli Kesme Tatlısı Tarifi Yapılışı Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp, güzelce elimizle karıştıralım Azar azar un ilave ederek kulak memesinden biraz daha yumuşak olacak şekilde yoğuralım
Küçük parçalar kopartıp yuvarlayalım Yuvarladığımız hamurların ortasına fındık veya ceviz ben fındık koydum koyalım ve irmiğe bulayıp, yağladığınız fırın kabına yerleştirilip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pembe rengi alana kadar pişirelim Tatlımız pişerken şerbetini hazırlayalım Şekeri ve suyu tencereye koyup, karıştırarak sadece şeker eriyene kadar karıştıralım Fırından çıkan tatlılara soğuk şerbeti verin ve üzerine bir tepsi kapatıp şerbetini tamamen çekmesi için yaklaşık 10 dakika kadar fırının sıcaklığında bekletelim
Afiyet Olsun
*1 su bardağı irmik
*1 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı yoğurt
*Aldığı kadar un
İçi için :
*Fındık veya ceviz
*Dış Kısmını Bulamak İçin :
*Yarım su bardağı irmik
Şerbeti için :
*2 buçuk su bardağı su
*2 buçuk su bardağı toz şeker
Üzeri için :
*Yeşil antep fıstığı
İrmikli Kesme Tatlısı Tarifi Yapılışı Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp, güzelce elimizle karıştıralım Azar azar un ilave ederek kulak memesinden biraz daha yumuşak olacak şekilde yoğuralım
Küçük parçalar kopartıp yuvarlayalım Yuvarladığımız hamurların ortasına fındık veya ceviz ben fındık koydum koyalım ve irmiğe bulayıp, yağladığınız fırın kabına yerleştirilip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pembe rengi alana kadar pişirelim Tatlımız pişerken şerbetini hazırlayalım Şekeri ve suyu tencereye koyup, karıştırarak sadece şeker eriyene kadar karıştıralım Fırından çıkan tatlılara soğuk şerbeti verin ve üzerine bir tepsi kapatıp şerbetini tamamen çekmesi için yaklaşık 10 dakika kadar fırının sıcaklığında bekletelim
Afiyet Olsun