Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İrmikli Kesme Tatlısı

İrmikli Kesme Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
İrmikli Kesme Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı irmik
*1 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı yoğurt
*Aldığı kadar un

İçi için :


*Fındık veya ceviz
*Dış Kısmını Bulamak İçin :
*Yarım su bardağı irmik

Şerbeti için :


*2 buçuk su bardağı su
*2 buçuk su bardağı toz şeker

Üzeri için :


*Yeşil antep fıstığı

İrmikli Kesme Tatlısı Tarifi Yapılışı Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp, güzelce elimizle karıştıralım Azar azar un ilave ederek kulak memesinden biraz daha yumuşak olacak şekilde yoğuralım
Küçük parçalar kopartıp yuvarlayalım Yuvarladığımız hamurların ortasına fındık veya ceviz ben fındık koydum koyalım ve irmiğe bulayıp, yağladığınız fırın kabına yerleştirilip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pembe rengi alana kadar pişirelim Tatlımız pişerken şerbetini hazırlayalım Şekeri ve suyu tencereye koyup, karıştırarak sadece şeker eriyene kadar karıştıralım Fırından çıkan tatlılara soğuk şerbeti verin ve üzerine bir tepsi kapatıp şerbetini tamamen çekmesi için yaklaşık 10 dakika kadar fırının sıcaklığında bekletelim
Afiyet Olsun
 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,740Kullanıcılar
Üst Alt