iltasyazilim
FD Üye
İrmikli Limonlu Şerbetli Nefis Kek Tarifi İçin Malzemeler Kek için;
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 adet limon kabuğu rendesi
*Yarım su bardağı irmik
*2 su bardağı un
*Vanilya ,kabartma tozu
Şerbet;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*Bir kaç limon damlası
*Üzeri için kremşanti, karamel
İrmikli Limonlu Şerbetli Nefis Kek Tarifi Yapılışı Kekimizi hazırlayalım bunun için yumurta ve şekeri güzelce çırpalım
Daha sonra süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edelim
Tüm kalan malzemeleri ekleyip spatula yardımıyla karıştıralım, fırın tepsimizi yağlayıp kek harcımızı dökelim
170 derece fırında içini çekene kadar pişirelim (ben her yaptığım keke kürdan testi uygularım ve tavsiye ederim)
Kekimiz pişerken şerbeti hazırlayalım
Şekerlenmeyen şerbet için iki önemli ve basit ayrıntı var hanımlar bunları göz ardı etmezseniz şerbetiniz şekerlenmez birincisi su soğuk olmalı,ikincisi
Sadece şeker eriyene kadar karıştırmak kaynadıktan sonrada bi kaç damla limon suyu ilave edip 5 dakika daha kaynatın altını kapatın
Kekimi ve şerbetimiz ılık iken ikisini buluşturalım kekimizin her yerine gelecek şekilde şerbet dökelim
Üzeri için ben 2 paket kremşanti kullandım tatlınız iyice soğuduktan sonra hazırlamış olduğunuz kremşantiyi üzerine güzelce sürün
Süslemek süslemek için ben hazır karamel sos kullandım siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 adet limon kabuğu rendesi
*Yarım su bardağı irmik
*2 su bardağı un
*Vanilya ,kabartma tozu
Şerbet;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*Bir kaç limon damlası
*Üzeri için kremşanti, karamel
İrmikli Limonlu Şerbetli Nefis Kek Tarifi Yapılışı Kekimizi hazırlayalım bunun için yumurta ve şekeri güzelce çırpalım
Daha sonra süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edelim
Tüm kalan malzemeleri ekleyip spatula yardımıyla karıştıralım, fırın tepsimizi yağlayıp kek harcımızı dökelim
170 derece fırında içini çekene kadar pişirelim (ben her yaptığım keke kürdan testi uygularım ve tavsiye ederim)
Kekimiz pişerken şerbeti hazırlayalım
Şekerlenmeyen şerbet için iki önemli ve basit ayrıntı var hanımlar bunları göz ardı etmezseniz şerbetiniz şekerlenmez birincisi su soğuk olmalı,ikincisi
Sadece şeker eriyene kadar karıştırmak kaynadıktan sonrada bi kaç damla limon suyu ilave edip 5 dakika daha kaynatın altını kapatın
Kekimi ve şerbetimiz ılık iken ikisini buluşturalım kekimizin her yerine gelecek şekilde şerbet dökelim
Üzeri için ben 2 paket kremşanti kullandım tatlınız iyice soğuduktan sonra hazırlamış olduğunuz kremşantiyi üzerine güzelce sürün
Süslemek süslemek için ben hazır karamel sos kullandım siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz