Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İrmikli Lokum Tarifi

İrmikli Lokum Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
İrmikli Lokum Tarifi İçin Malzemeler3 su bardağı süt 7 yemek kaşığı şeker 7 yemek kaşığı ince irmik Yarım adet şekersiz sakız 1 paket kremşanti
Üzerine;
Çekilmiş olarak fındık, fıstık ya da ceviz
Hindistan cevizi


İrmikli Lokum Tarifinin Yapılışı
7 yemek kaşığı şeker ve irmiği tencerenize aktarın Üzerine 3 su bardağı sütü ve yarım adet şekersiz sakızınızı ilave edin Bütün malzemeleri güzelce harmanlayın İlk etapta ocağın altı yüksek devirde olabilir Sonrasında kaynama aşamasına gelince ocağın altını kısıp koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin Koyulaşmanın oluştuğunu üzerine çıkan küçük kabarcıklardan anlayabilirsiniz Sonrasında tencerenizi ocaktan alın Üzerine toz olarak hazırladığınız kremşanti paketini mümkünse eleyerek dökün Sıcak olan karışıma direk paket olarak dökmeniz halinde topaklanma olacaktır Eleyerek eklediğiniz kremşantiyi yavaş yavaş karıştırarak yedirin Birkaç kez de çırpıcı ile çırpın soğuması için bırakın Soğuma işlemi tamamlandıktan sonra hafif elinizi ıslatarak minik toplar yapabilirsiniz Dağılmaması için oldukça yavaş hareketlerle müdahale etmelisiniz Yaptığınız topları oluşturmuş olduğunuz fındık, fıstık, ceviz ve Hindistan cevizi karışımına bulayarak tepsinize dizebilirsiniz Orta kısmına isteğinize göre badem ya da Antep fıstığı da koyabilirsiniz Biraz dışarıda bekledikten sonra üzerine streç sararak buzdolabında 5 ila 6 saat kadar bekletmelisiniz Aksi durumda toplar alırken dağılabilir Buzdolabında bekleme sonrasında servisinizi yapabilirsiniz

Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt