iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
3 su bardağı süt
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı şeker
1 paket toz kremşanti
ÜZERİ İÇİN:
Kakao ve hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Süt irmik ve şekeri karıştırarak pişirin (kaynadıktan sonra koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam edin) Soğuması için ocaktan alınAra ara karıştırarak soğumasını bekleyin Soğuyan muhallebiye toz krem şantiyi ilave edin ve iyice karıştırınÇırpıcı kullanmanıza gerek yok,kaşıklada karıştırabilirsiniz Yanınıza bir bardağın içinde su alın
Bir kapta hindistan cevizi ve yaklaşık silme 1 tatlı kaşığı kadar kakaoyu karıştırın,başka bir kaba da sadece hindistan cevizi dökünMuhallebiden elinizde toplar yapıp hindistan cevizinin içine atın ve yuvarlak hareketlerle topları hindistan cevizine bulayınAynı işlemi kakaolu hindistan cevizi için de tekrarlayıp servis tabağına alın
Afiyet olsun
3 su bardağı süt
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı şeker
1 paket toz kremşanti
ÜZERİ İÇİN:
Kakao ve hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Süt irmik ve şekeri karıştırarak pişirin (kaynadıktan sonra koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam edin) Soğuması için ocaktan alınAra ara karıştırarak soğumasını bekleyin Soğuyan muhallebiye toz krem şantiyi ilave edin ve iyice karıştırınÇırpıcı kullanmanıza gerek yok,kaşıklada karıştırabilirsiniz Yanınıza bir bardağın içinde su alın
Bir kapta hindistan cevizi ve yaklaşık silme 1 tatlı kaşığı kadar kakaoyu karıştırın,başka bir kaba da sadece hindistan cevizi dökünMuhallebiden elinizde toplar yapıp hindistan cevizinin içine atın ve yuvarlak hareketlerle topları hindistan cevizine bulayınAynı işlemi kakaolu hindistan cevizi için de tekrarlayıp servis tabağına alın
Afiyet olsun