Muhallebili tatlıları sevmeyen yoktur. Mahsusen çocukluğumuzun vazgeçilmez lezzetleri arasında mekan alan enfes muhallebiye irmik eklemeye ne dersiniz? Klasik lezzeti adete şölene çevirecek olan enfes irmikli muhallebi tatlısının pratik tanımı bugünkü metnimizde bulabilirsiniz.
Çayın yanında ya da yemeklerden sonra pratik bir tatlı ile muhabbeti yoğunlaştırmayı sevenler için çok kolay bir tanımımız var. Tam kıvamı ile vazgeçilmez bir lezzete dönüşecek olan irmikli muhallebi, sütlü tatlıların en hafiflerinden biri olmasıyla da her yemekten sonra kesinlikle pişirebileceğiniz cinsten. Küçük büyük demeden herkesin seveceği birebir devirde mideleri rahatsız etmeyecek olan irmikli muhallebi tatlısı en şık muhabbetlerin vazgeçilmezi haline gelecek. Evet irmikli muhallebi nasıl yapılır?
İRMİKLİ MUHALLEBİ TANIMI:
MATERYALLER
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
2 paket vanilya
1 tatlı kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
YAPILIŞI
Derin bir tencereye süt ve toz şekeri alıp şıkça şeker eriyene kadar karıştırın.,
Akabinde irmiği ek ederek, pişene kadar karıştırmaya devam edin.
Koyu kıvamlı bir hal almaya başladığında ocaktan alın. Üzerine vanilyayı ve tereyağını ek edip şıkça karıştırın.
Derhal soğumasını beklemeden tatlıyı istediğiniz kaselere ya da kare tepsiye döküp dolaba koyun.
Soğuduğundan dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...