iltasyazilim
FD Üye
İrmikli Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım paket margarin(oda sıcaklığında)
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 yumurta
*1 çay bardağı irmik
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*2 5 su bardağı kadar un
Üzeri için:
*1 çay bardağı irmik
Şerbeti için:
*2 su bardağı şeker
*2 5 su bardağı su
*45 damla limon suyu
İrmikli Parmak Tatlısı Tarifi Yapılışı
Öncelikle şerbetini hazırlayalım ılık olması gerekiyor
Şekeri ve suyu tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırarak pişirilir
Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dk daha pişirilir ve ocaktan alıp soğumaya bırakılır
Karıştırma kabına bir yumurta kırılır, şeker eklenir ve mikser yada blendır ile çırpılır
Üzerine sıvı yağ, irmik, margarin, vanilya, kabartma tozu eklenir ve karıştırmaya devam edilir
Son olarak un ilave ederek yoğrulur
Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edilir
Hazırlanılan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içinde yuvarlanarak parmak şekli verilir
İrmiğe bulanıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize dizilir
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 2530 dk pişirilir
Hazırlanılan ılımış olan şerbet sıcak tatlının üzerine dökülür
Şerbetini çektikten sonra üzerine arzunuza göre hindistan cevizi veya fındık fıstık içi ile süsledikten sonra servis yapabilirsiniz
*Yarım paket margarin(oda sıcaklığında)
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 yumurta
*1 çay bardağı irmik
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*2 5 su bardağı kadar un
Üzeri için:
*1 çay bardağı irmik
Şerbeti için:
*2 su bardağı şeker
*2 5 su bardağı su
*45 damla limon suyu
İrmikli Parmak Tatlısı Tarifi Yapılışı
Öncelikle şerbetini hazırlayalım ılık olması gerekiyor
Şekeri ve suyu tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırarak pişirilir
Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dk daha pişirilir ve ocaktan alıp soğumaya bırakılır
Karıştırma kabına bir yumurta kırılır, şeker eklenir ve mikser yada blendır ile çırpılır
Üzerine sıvı yağ, irmik, margarin, vanilya, kabartma tozu eklenir ve karıştırmaya devam edilir
Son olarak un ilave ederek yoğrulur
Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edilir
Hazırlanılan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içinde yuvarlanarak parmak şekli verilir
İrmiğe bulanıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize dizilir
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 2530 dk pişirilir
Hazırlanılan ılımış olan şerbet sıcak tatlının üzerine dökülür
Şerbetini çektikten sonra üzerine arzunuza göre hindistan cevizi veya fındık fıstık içi ile süsledikten sonra servis yapabilirsiniz