iltasyazilim
FD Üye
İrmikli Perde Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket baklavalık yufka
*1 su bardağı irmik
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
*1 çay bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*2 yumurta kabartma tozu
*1 paket vanilin
*1 kase dövülmüş ceviz
Şerbeti için
*2 su bardağı şeker
*2, 5 su bardağı su
İrmikli Perde Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım
*Bir kaseye tereyağı sıvı yağı karıştıralım Yufkaları tek tek masaya alıp üzerine önce karıştırdığımız yağdan sürüp sonra üzerine irmik serpiştirelim irmiği hepsini dökmüyoruz
*Azar azar bütün yufkalara yetecek şekilde ayarlıyoruz
*Daha sonra ceviz serpelim ve irmik ceviz serptiğimiz yufkayı büzelim ellerimizle yağladığımız tepsimize dizelim
*Bütün tepsimiz dolacak sekilde yufkaları aynı bu şekilde yapıp dolduruyoruz
*Tepsimizi daha sonra üzerine eritilmiş tereyağı sürüp fırına veriyoruz
*Üzeri pembeleşince çıkarıyoruz
*Sosunu hazırlamak için derin bir kaba yumurta, sıvı yağ ,süt, kabartma tozu ,vanilya ve bir çay bardağı toz şeker ilave edip karıştırıp fırından çıkardığımız tatlımıza döküp tekrar altı üstü kızarana dek pişiriyoruz
*Alt üst pişen tatlımızı çıkarıp ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti döküp bir kac saat buzdolabında dinlendirip servis yapıyoruz afiyet olsun
*1 paket baklavalık yufka
*1 su bardağı irmik
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
*1 çay bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*2 yumurta kabartma tozu
*1 paket vanilin
*1 kase dövülmüş ceviz
Şerbeti için
*2 su bardağı şeker
*2, 5 su bardağı su
İrmikli Perde Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım
*Bir kaseye tereyağı sıvı yağı karıştıralım Yufkaları tek tek masaya alıp üzerine önce karıştırdığımız yağdan sürüp sonra üzerine irmik serpiştirelim irmiği hepsini dökmüyoruz
*Azar azar bütün yufkalara yetecek şekilde ayarlıyoruz
*Daha sonra ceviz serpelim ve irmik ceviz serptiğimiz yufkayı büzelim ellerimizle yağladığımız tepsimize dizelim
*Bütün tepsimiz dolacak sekilde yufkaları aynı bu şekilde yapıp dolduruyoruz
*Tepsimizi daha sonra üzerine eritilmiş tereyağı sürüp fırına veriyoruz
*Üzeri pembeleşince çıkarıyoruz
*Sosunu hazırlamak için derin bir kaba yumurta, sıvı yağ ,süt, kabartma tozu ,vanilya ve bir çay bardağı toz şeker ilave edip karıştırıp fırından çıkardığımız tatlımıza döküp tekrar altı üstü kızarana dek pişiriyoruz
*Alt üst pişen tatlımızı çıkarıp ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti döküp bir kac saat buzdolabında dinlendirip servis yapıyoruz afiyet olsun