Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İrmikli Perde Tatlısı

İrmikli Perde Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
İrmikli Perde Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*1213 tane baklava yufkası
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı irmik
*Ceviz içi

Sosu için:


*1 yumurta
*1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
*1 su bardağından bir parmak eksik süt
*1 paket kabartma tozu
*Yarım su bardağı toz şeker

Şerbeti için;


*2 su bardağı su
*2 5 su bardağı şeker
*12 damla limon

İrmikli Perde Tatlısı Tarifi Yapılışı Baklava yufkasının kısa kenarı bize gelecek şekilde serilir Fırçayla yağla irmik ve ceviz içi serp iki uçtan büz Tepsiye sıra sıra diz Bütün yufkalar bitene kadar ayni işlemi yapalım Miktarı artırıp büyük tepside de yapabilirsiniz Ben kare borcam kullanıyorum Genelde Şerbetimizi önceden yapıp soğutalım Tepsiyi 180 derecelik ısıttığımız fırına verelim Sos için ayırdığımız malzemeleri bir kapta iyice karıştıralım Üzeri hafif pembeleşince tepsiye sosumuzu dökelim Üzerine de biraz daha ceviz içi ekleyip fırına veriyoruz Kızarınca çıkar 5 dakika bekle ilk sıcaklığı çıksın ve soğuk şerbetimizi de dökelim Ağzı açık bekletelim iyice soğuyunca streç filmleyip muhafaza edebilirsiniz Çok hafif ve lezzetli bir tarif Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,704Mesajlar
29,775Kullanıcılar
mersinatesiSon üye
Üst Alt