iltasyazilim
FD Üye
İrmikli Portakallı Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
*2, 5 paket eti burçak bisküvi
*2 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebisi için;
*1 kg süt
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı şeker vanilya
*1 kaşık tereyağ
Mandalina *sosu için;
*4 mandalina
*2 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı nişasta
İrmikli Portakallı Tatlı Tarifi Yapılışı
Bisküvileri rondodan geçirip eritilmiş tereyağı ile ovalayıp kelepçeli kalıba yayın Sütü, irmik ve şekeri göz göz olana kadar kaynatın indirmeden tereyağ ve vanilyayı ekleyin Kalıba yaydığınız bisküvilerin üzerine dökün İrmikli muhallebi soğuduktan sonra portakal*sosu döküp soğumaya bırakın Ben bir gece önceden yaptım tam donuyor size de öyle öneririm
*2, 5 paket eti burçak bisküvi
*2 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebisi için;
*1 kg süt
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı şeker vanilya
*1 kaşık tereyağ
Mandalina *sosu için;
*4 mandalina
*2 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı nişasta
İrmikli Portakallı Tatlı Tarifi Yapılışı
Bisküvileri rondodan geçirip eritilmiş tereyağı ile ovalayıp kelepçeli kalıba yayın Sütü, irmik ve şekeri göz göz olana kadar kaynatın indirmeden tereyağ ve vanilyayı ekleyin Kalıba yaydığınız bisküvilerin üzerine dökün İrmikli muhallebi soğuduktan sonra portakal*sosu döküp soğumaya bırakın Ben bir gece önceden yaptım tam donuyor size de öyle öneririm