iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
4 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı un, 1 paket vanilya (5 gr), 1 paket kabartma tozu (10 gr) Şerbeti İçin:
2 su bardağı şeker, 2,5 su bardağı su, 2 damla limon suyu Üzeri İçin:
2 poşet krem şanti, 1 su bardağı soğuk süt, File antep fıstık Yapılışı
Şerbeti için; tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatalım
Kaynamaya başladıktan sonra 1520 dakika daha kaynatalım
İçine limon suyunu ilave edip soğumaya bırakalım (çok koyu kıvamlı bir şerbet olmayacak)
Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup iyice çırpalım
Üzerine irmiği ve vanilyayı ilave edip karıştıralım
Sonra elediğimiz kabartma tozunu ve unu ilave edip iyice karıştıralım
Yağlanmış büyük kare borcama hamuru döküp eşit şekilde yayalım
Önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 25 28 dakika kürdan temiz çıkana kadar pişirelim
Üzeri için; bir kaba toz krem şantileri ve sütü koyup koyulaşana kadar çırpalım
Ilık kekin üzerine soğuk şerbeti gezdirerek döküp şerbeti çekene kadar bekletelim
Şerbeti çeken tatlının üzerine krem şantiyi eşit şekilde yayalım
Tatlımızı resimdeki gibi dilimleyelim Her dilimleme de bıçağı temizleyelim Düzgün şekilde kesmek için
İrmikli Sünger Tatlımızın üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis yapın
4 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı un, 1 paket vanilya (5 gr), 1 paket kabartma tozu (10 gr) Şerbeti İçin:
2 su bardağı şeker, 2,5 su bardağı su, 2 damla limon suyu Üzeri İçin:
2 poşet krem şanti, 1 su bardağı soğuk süt, File antep fıstık Yapılışı
Şerbeti için; tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatalım
Kaynamaya başladıktan sonra 1520 dakika daha kaynatalım
İçine limon suyunu ilave edip soğumaya bırakalım (çok koyu kıvamlı bir şerbet olmayacak)
Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup iyice çırpalım
Üzerine irmiği ve vanilyayı ilave edip karıştıralım
Sonra elediğimiz kabartma tozunu ve unu ilave edip iyice karıştıralım
Yağlanmış büyük kare borcama hamuru döküp eşit şekilde yayalım
Önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 25 28 dakika kürdan temiz çıkana kadar pişirelim
Üzeri için; bir kaba toz krem şantileri ve sütü koyup koyulaşana kadar çırpalım
Ilık kekin üzerine soğuk şerbeti gezdirerek döküp şerbeti çekene kadar bekletelim
Şerbeti çeken tatlının üzerine krem şantiyi eşit şekilde yayalım
Tatlımızı resimdeki gibi dilimleyelim Her dilimleme de bıçağı temizleyelim Düzgün şekilde kesmek için
İrmikli Sünger Tatlımızın üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis yapın