iltasyazilim
FD Üye
İrmikli Tatlı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet hazır yufka
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 çorba kaşığı un
İç Malzeme İçin;
*8 çorba kaşığı irmik
*5 su bardağı süt
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
Üzeri İçin;
*Toz antep fıstığı
İrmikli Tatlı Börek Tarifi Yapılışı İç malzeme için irmik, süt, toz şeker ve vanilyayı tencereye aldım Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek sürekli karıştırdım Ocaktan alıp soğumaya bıraktım Bir adet yufkayı düz bir zemine yayıp, üzerine sıvı yağ sürdüm
Süzgeç yardımıyla un serpip, yufkayı ikiye katladım Uzun kenarına irmikli iç malzemeden yayıp, rulo şeklinde sardım Dört parmak genişliğinde kesip, fırın tepsisine yerleştirdim Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek kontrol ederek pişirdim Fırından alıp ılınmaya bıraktım Üzerine antep fıstığı sererek servis yaptım
Afiyet olsun
*3 adet hazır yufka
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 çorba kaşığı un
İç Malzeme İçin;
*8 çorba kaşığı irmik
*5 su bardağı süt
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
Üzeri İçin;
*Toz antep fıstığı
İrmikli Tatlı Börek Tarifi Yapılışı İç malzeme için irmik, süt, toz şeker ve vanilyayı tencereye aldım Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek sürekli karıştırdım Ocaktan alıp soğumaya bıraktım Bir adet yufkayı düz bir zemine yayıp, üzerine sıvı yağ sürdüm
Süzgeç yardımıyla un serpip, yufkayı ikiye katladım Uzun kenarına irmikli iç malzemeden yayıp, rulo şeklinde sardım Dört parmak genişliğinde kesip, fırın tepsisine yerleştirdim Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek kontrol ederek pişirdim Fırından alıp ılınmaya bıraktım Üzerine antep fıstığı sererek servis yaptım
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.