iltasyazilim
FD Üye
İrmikli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 paket vanilin
*1 paket kabartma tozu
*2 yemek kaşığı yoğurt
*Un (335 su bardağı)
Bulamak için ;
*1 su bardağı irmik
Şerbeti için ;
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
Üzeri İçin;
*Hindistan cevizi
İrmikli Tatlı Tarifi Yapılışı Öncelikle tatlımızın şerbeti hazırlanır Bu tatlının şerbeti farklı kaynar suyun içine şeker eklenip, şeker eriyene kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır Hamuru için un hariç bütün malzeme derin bir kaba alınıp iyice karıştırılır Sonra azar azar un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulup zeytinden biraz büyük parçalar koparılıp, irmiğe bulanıp, yağlanmış borcama dizilir Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verilir Üzeri kızarana kadar pişirilir Üzeri kızaran tatlılar fırından çıkartılıp üzerine soğuk şerbet gezdirilir Tepsinin üzeri jelatin ile kapatılıp üzerine küçük bir delik açılır Sonra kapatılmış fırına tekrar konulup, fırının kapağı kapatılarak, 56 dakika fırında bekletilir Fırının kapalı olmasına dikkat edin Eğer açık olursa tatlı şerbetini iyi çekmez sert olur Sonra çıkartılıp üzeri hindistan cevizi ile süslenerek soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
*4 adet yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 paket vanilin
*1 paket kabartma tozu
*2 yemek kaşığı yoğurt
*Un (335 su bardağı)
Bulamak için ;
*1 su bardağı irmik
Şerbeti için ;
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
Üzeri İçin;
*Hindistan cevizi
İrmikli Tatlı Tarifi Yapılışı Öncelikle tatlımızın şerbeti hazırlanır Bu tatlının şerbeti farklı kaynar suyun içine şeker eklenip, şeker eriyene kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır Hamuru için un hariç bütün malzeme derin bir kaba alınıp iyice karıştırılır Sonra azar azar un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulup zeytinden biraz büyük parçalar koparılıp, irmiğe bulanıp, yağlanmış borcama dizilir Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verilir Üzeri kızarana kadar pişirilir Üzeri kızaran tatlılar fırından çıkartılıp üzerine soğuk şerbet gezdirilir Tepsinin üzeri jelatin ile kapatılıp üzerine küçük bir delik açılır Sonra kapatılmış fırına tekrar konulup, fırının kapağı kapatılarak, 56 dakika fırında bekletilir Fırının kapalı olmasına dikkat edin Eğer açık olursa tatlı şerbetini iyi çekmez sert olur Sonra çıkartılıp üzeri hindistan cevizi ile süslenerek soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun