iltasyazilim
FD Üye
İrmikli Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram tereyağı veya margarin
*1 su bardağı süt veya sütün kaymağı
*5 yemek kaşığı irmik
*8 yemek kaşığı un ( tepeleme)
*1 su bardağı ceviz fındık vb
Şerbeti için:
*1 su bardağı şeker
*2 su bardağı su ( soğuk )
*NOT: özellikle teflon tencere kullanın
İrmikli Un Helvası Tarifi Yapılışı Öncelikle helvamız daha çok kışın tavsiye ederim, sıcak sıcak yemelisiniz Tenceremize yağımızı alıp eritiyoruz, daha sonra eriyen yağın üzerine 1 bardak sütümüzü ilave ediyoruz Daha sonrada irmik ve unumuzu ekliyoruz karıştırarak hamuru Topluyoruz orta ateşte karıştırarak pekmez rengi alana kadar kavuruyoruz Diğer yanda kasemize şeker ve normal suyumuzu ilave edip karıştırıyoruz ki şekerimiz erisin ,kavurduğumuz helvamıza İri dövülmüş cevizimizi ilave ediyoruz Arkasından şerbeti döküp karıştırıyoruz toplanan helvamızı kısık ateşte 5 dk dinlendirip servis yapıyoruz Afiyet olsun
*250 gram tereyağı veya margarin
*1 su bardağı süt veya sütün kaymağı
*5 yemek kaşığı irmik
*8 yemek kaşığı un ( tepeleme)
*1 su bardağı ceviz fındık vb
Şerbeti için:
*1 su bardağı şeker
*2 su bardağı su ( soğuk )
*NOT: özellikle teflon tencere kullanın
İrmikli Un Helvası Tarifi Yapılışı Öncelikle helvamız daha çok kışın tavsiye ederim, sıcak sıcak yemelisiniz Tenceremize yağımızı alıp eritiyoruz, daha sonra eriyen yağın üzerine 1 bardak sütümüzü ilave ediyoruz Daha sonrada irmik ve unumuzu ekliyoruz karıştırarak hamuru Topluyoruz orta ateşte karıştırarak pekmez rengi alana kadar kavuruyoruz Diğer yanda kasemize şeker ve normal suyumuzu ilave edip karıştırıyoruz ki şekerimiz erisin ,kavurduğumuz helvamıza İri dövülmüş cevizimizi ilave ediyoruz Arkasından şerbeti döküp karıştırıyoruz toplanan helvamızı kısık ateşte 5 dk dinlendirip servis yapıyoruz Afiyet olsun