iltasyazilim
FD Üye
İrmikli Yoğurt Tatlısı
Şerbetli tatlıları sevenler için güzel bir haberimiz var; denenmiş ve lezzeti onaylanmış irmikli yoğurt tatlısı tarifi Yüksek Topuklar’da!
Malzemeler,
2 adet yumurta 1,5 çay bardağı un 1,5 çay bardağı irmik 1,5 çay bardağı yoğurt Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Hindistan cevizi Şerbeti için,
2 su bardağı su 2 su bardağı şeker 12 damla limon suyu Hazırlanışı,
Şerbetini hazırlamak için orta boy tencerede su ve şekeri karıştırın Orta dereceli ateşte 1 taşım kaynatın 12 damla limon suyu ekleyin Şerbeti ocaktan indirip soğuması için bekletin Karıştırma kabına toz şeker ve yumurtayı alıp köpürene dek çırpın Yoğurt, sıvıyağ ilave edip çırpmaya devam edin Un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştırın Orta büyüklükte fırın tepsisini yağlayıp karışımı içine dökün Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin Fırından çıkardığınız tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün Tepsiyi tekrar fırına sürüp 5 dakika bekletip şerbeti çekmesini sağlayın Tatlıyı fırından çıkarıp soğuması için bekletin Soğuyan tatlıyı dilimleyip üzerine Hindistan cevizi serpin
Şerbetli tatlıları sevenler için güzel bir haberimiz var; denenmiş ve lezzeti onaylanmış irmikli yoğurt tatlısı tarifi Yüksek Topuklar’da!
Malzemeler,
2 adet yumurta 1,5 çay bardağı un 1,5 çay bardağı irmik 1,5 çay bardağı yoğurt Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Hindistan cevizi Şerbeti için,
2 su bardağı su 2 su bardağı şeker 12 damla limon suyu Hazırlanışı,
Şerbetini hazırlamak için orta boy tencerede su ve şekeri karıştırın Orta dereceli ateşte 1 taşım kaynatın 12 damla limon suyu ekleyin Şerbeti ocaktan indirip soğuması için bekletin Karıştırma kabına toz şeker ve yumurtayı alıp köpürene dek çırpın Yoğurt, sıvıyağ ilave edip çırpmaya devam edin Un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştırın Orta büyüklükte fırın tepsisini yağlayıp karışımı içine dökün Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin Fırından çıkardığınız tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün Tepsiyi tekrar fırına sürüp 5 dakika bekletip şerbeti çekmesini sağlayın Tatlıyı fırından çıkarıp soğuması için bekletin Soğuyan tatlıyı dilimleyip üzerine Hindistan cevizi serpin