iltasyazilim
FD Üye
İrmiklim Lokmalık Lezzet Garantili Tatlım Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*3 yumurta
*100 gram margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağından 1 parmak eksik yoğurt
*2 su bardağı irmik
*2 paket kabartma tozu
*2 paket vanilya
*Aldığı kadar un (ele yapışmayacak)
Üzeri için;
*1 su bardağı irmik
Şerbeti için;
*3,5 su bardağı şeker
*4*su bardağı su
İrmiklim Lokmalık Lezzet Garantili Tatlım Tarifi Yapılışı Öncelikle 2 tepsi çıkıyor ve küçük lokmalık olduğu için bende yaklaşık 100 tane çıktı Deneyeceklere afiyet olsun 2 tepsi çok olur derseniz malzemeleri tam yarı ölçüde gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz
Hadi başlayalım, önce şerbetimizi hazırlayalım, şekeri ve suyu koyup 20 25 dk kısık ateşte kaynatalım, soğumaya bırakalım
Hamurumuz için margarin ve diğer sıvı malzemeleri karıştırıyoruz, irmiği ekliyoruz, yavaş yavaş unu ekliyoruz ,biraz un ekledikten sonra kabartma
tozu ve vanilyayı ekleyip güzelce yumuşak ele yapışmayan bi hamur yoğuralım *Şeklini verelim tepsinin altını margarinle yağlayalım *Tatlılarımızı yerleştirip 160 170°de kızarana kadar pişirelim Piştikten sonra ılık bi şekilde şerbetimizi dökelim, dinlendikten sonra afiyetle yiyebiliriz
*3 yumurta
*100 gram margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağından 1 parmak eksik yoğurt
*2 su bardağı irmik
*2 paket kabartma tozu
*2 paket vanilya
*Aldığı kadar un (ele yapışmayacak)
Üzeri için;
*1 su bardağı irmik
Şerbeti için;
*3,5 su bardağı şeker
*4*su bardağı su
İrmiklim Lokmalık Lezzet Garantili Tatlım Tarifi Yapılışı Öncelikle 2 tepsi çıkıyor ve küçük lokmalık olduğu için bende yaklaşık 100 tane çıktı Deneyeceklere afiyet olsun 2 tepsi çok olur derseniz malzemeleri tam yarı ölçüde gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz
Hadi başlayalım, önce şerbetimizi hazırlayalım, şekeri ve suyu koyup 20 25 dk kısık ateşte kaynatalım, soğumaya bırakalım
Hamurumuz için margarin ve diğer sıvı malzemeleri karıştırıyoruz, irmiği ekliyoruz, yavaş yavaş unu ekliyoruz ,biraz un ekledikten sonra kabartma
tozu ve vanilyayı ekleyip güzelce yumuşak ele yapışmayan bi hamur yoğuralım *Şeklini verelim tepsinin altını margarinle yağlayalım *Tatlılarımızı yerleştirip 160 170°de kızarana kadar pişirelim Piştikten sonra ılık bi şekilde şerbetimizi dökelim, dinlendikten sonra afiyetle yiyebiliriz