Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İron Man GERÇEK OLABİLİR!!!

İron Man GERÇEK OLABİLİR!!!
0
100

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Herkese merhabalar Ben tam bir iron man hayranıyım ve bu konuda (Zırh, Arc reaktörü) biraz araştırma yaptım ve diğer teknoloji, iron man hayranlarıyla paylaşmak istedim
Konuya gelirsek:

Günümüzde Iron Man'inki kadar gelişmiş bir zırh yapmak mümkün değil ama bu yönde çeşitli çalışmalar var

DARPA adında bir şirketin 2000 yılında başlattığı program dâhilinde bugüne kadar iki adet çalışan prototip yapıldı Bu prototiplerin tam bir zırh olduğu söylenemez, daha çok dış iskelet olarak adlandırılıyorlar

Iron Man uçmak için ayaklarının altındaki jet iticilerini kullansa da, bu kadar küçük bir iticinin insanı ve zırhı uçurmasının zor olmasının yanı sıra, yakıt sarfiyatı da çok büyük bir sorun

Ancak NASA'nın geliştirdiği Jet packlerle bu konuyuda halletmek mümkün
Nasa'ya bu konuda yöneltilen bir soruda yetkili kişi Gelecekte bu jetpackler'in gücü ekstra donanımlarla ayaklara ve ellerde iltilebilirşeklinde bir açıklama yapmış ancak söylediği gibi ekstradonanımlar yani ayak boyutunda jetpackler değil
Ayrıca filmdeki gibi bir zırhta çok giçlü işlemciler ve nerdeyse bir bilgisayar olması gerekir ki (Hedef belirleme, Düşman Dost algılama gibi ki bunlar en iyi düşünce okumayla veya reflekslerin ölçümüyle gerçekleştirilebilir ve Tony Starkın gelişitirdiği işletim sistemine(jarvıs) ve veritabanına bağlanmak için çok güçlü bir kablosuz bağlantı) işin en zor kısımlarından biri bu

Gelelim güç kaynağına Filmde zırha güç veren şey Arc Reactörü'ydü
Günümüzde zırhı imkansız kılan şeylerden biri bu Arc reaktörü soğuk füzyon gerçekleştirerek çalışıyorki günümüzde bu henüz yapılamadı ancak bunula ilgili çalımalarda var tabiki

Bu Bölüm Alıntıdır

ABD'de Imperial Üniversitesi Fizik bölümü 1 sınıf öğrencisi Marvin Tan Xing Haw, Iron Man'i izleyince bizim gibi ''Wooow! Aboov! Adama bak!'' gibi tepkiler vermek yerine ''Bunu ben de yaparım demiş'' Bu şekilde ''Dünyada ne yapıyorsan yap, senden daha iyisini yapan bir Asyalı çocuk yaşıyor'' tezini de güçlendiren Marvin, Iron Man filmlerindeki ünlü güç kaynağının benzerini yapmaya karar vermiş
Şimdilik sadece teorik olarak, kafasının içinde yarattığı reaktör, eğer hesaplamaları doğruysa betavoltaik batarya ve nükleer füzyon reaktörü arasında bir yerde enerji üretiyormuş Tabii şu iki bilimsel kavramı bilmemeniz normal TeknoKulis sizler için araştırdı ve özet geçiyor: kalp pili kadar uzun ömürlü (10 yıl) ve nükleer santral kadar enerji üreten fakat aynı zamanda cebinize bile sığan bir enerji kaynağı
Marvin Tan Xing Haw, buluşunun patentini almak için başvurmuş bile, fakat hala tasarımının iyileştirilmesi gerektiğini biliyor ''Tasarımın mükemmelleşmesi için bilgisayar simülasyonuna ihtiyacım var'' diyen Marvin, bazı bilim adamlarının projeyi ilginç bulduklarını fakat zaman ayıramadıklarını belirtiyor

Sonuca gelirsek, şimdiki imkanlarla filmdekinin aynı bir zırh yapmak imkansız fakat ona yakın bir zırh yapılabilir Gelecektede aynısının nano teknoloji, gelişmiş süper bilgisayar ve insan düşünce sistemine yakın bir yapay zeka (Zırhın dış tasarımının tamamını Jarvıs yapıyordu; renkler gibi)
yardımıyla yapılabileceğini düşünüyorum

Yararlı olabildiysem ne mutlu bana herkese iyi eğlenceler

858,506Konular
983,055Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt