iltasyazilim
FD Üye
http:img846**************img846634228893390715214906572799
Patlıcan Kebabı
2 kg kebablık uzun kemer patlıcanı, 1 Kg az yağlı kıyma et , 0,5 kg domates
0,5 kg sivri yeşil acı biber, 3 diş dövülmüş sarmısak, 3 er çay kaşığı tuz,karabiber,kırmızı pul biber, Tercihen yarım yemek kaşığı biber salçası
Malzemeler
2 kg kebablık uzun kemer patlıcanı
1 Kg az yağlı kıyma et
0,5 kg domates
0,5 kg sivri yeşil acı biber
3 diş dövülmüş sarmısak
3 er çay kaşığı tuz,karabiber,kırmızı pul biber
Tercihen yarım yemek kaşığı biber salçası
Yapılışı
Öncelikli olarak patlıcanlar yıkandıktan sonra 45 cm uzunluğunda kesilirDomatesler ise 4 e bölünürEtin terbiyesi için salça,sarmısak,tuz, karabiber ve pul biber az miktar su ilavesi ile et yoğrulur ve 1 saat bekletilirDaha sonra kesilmiş patlıcanlar şişe diziliriki patlıcan arasına köfte şeklinde sıkılmış et konurŞişteki bir üstteki patlıcan etin düşmemesi için sıkıştırılırDomatesler ve biberler ise ayrı şişlere takılırDaha önceden közlenmiş mangala şişler dizilir ve pişirilir
Püf Noktaları
Dikkat edilmesi gereken nokta bir şişte maximum 4 patlıcan 3 sıkım et olmalıdır
Bir Hafta Olmadı bunu yaptığım ve eğer isterseniz bunu bir patlıcan üzerine kıymayı koyup sonra domates biber ve kaşar koyarak hepsini bir kürdana geçirerek de fırında yapabilirsiniz arkadaşlar sulu ve daha da güzel olur
Patlıcan Kebabı
2 kg kebablık uzun kemer patlıcanı, 1 Kg az yağlı kıyma et , 0,5 kg domates
0,5 kg sivri yeşil acı biber, 3 diş dövülmüş sarmısak, 3 er çay kaşığı tuz,karabiber,kırmızı pul biber, Tercihen yarım yemek kaşığı biber salçası
Malzemeler
2 kg kebablık uzun kemer patlıcanı
1 Kg az yağlı kıyma et
0,5 kg domates
0,5 kg sivri yeşil acı biber
3 diş dövülmüş sarmısak
3 er çay kaşığı tuz,karabiber,kırmızı pul biber
Tercihen yarım yemek kaşığı biber salçası
Yapılışı
Öncelikli olarak patlıcanlar yıkandıktan sonra 45 cm uzunluğunda kesilirDomatesler ise 4 e bölünürEtin terbiyesi için salça,sarmısak,tuz, karabiber ve pul biber az miktar su ilavesi ile et yoğrulur ve 1 saat bekletilirDaha sonra kesilmiş patlıcanlar şişe diziliriki patlıcan arasına köfte şeklinde sıkılmış et konurŞişteki bir üstteki patlıcan etin düşmemesi için sıkıştırılırDomatesler ve biberler ise ayrı şişlere takılırDaha önceden közlenmiş mangala şişler dizilir ve pişirilir
Püf Noktaları
Dikkat edilmesi gereken nokta bir şişte maximum 4 patlıcan 3 sıkım et olmalıdır
Bir Hafta Olmadı bunu yaptığım ve eğer isterseniz bunu bir patlıcan üzerine kıymayı koyup sonra domates biber ve kaşar koyarak hepsini bir kürdana geçirerek de fırında yapabilirsiniz arkadaşlar sulu ve daha da güzel olur