Kuzey kore başkanı Kim Jong Un, bu defa de iş yükünden şikayet eden Eğitim Bakanı’nı idam etti.
Üzerindeki ağır baskı ve iş yükünden şikayet eden Eğitim Bakanı, uzaktan eğitim konusunda da başarısız görülüyordu.
Bakan, öncesinde bilhassa uzaktan eğitim uygulamaları konusunda hükümet tarafından bir takviye görmediklerini ve kaynak alamadıklarını lisana getirmişti. Kısa bir mühlet sonra daparti tersi faaliyette bulunmaktan bakanın infaz buyruğu verildi. İsmi açıklanmayan bakanın üst seviye konumda Yüksek Tahsil Bakanı olarak misyon yaptığı biliniyor.
İsmi “Park” olarak bilinen 50’li yaşlardaki bakan, uzaktan eğitim yasasının uygulanması için kurulmuş olan kurulun başkanlığını yapıyordu. Tertip ve Rehberlik olarak isimlendirilen bir departman tarafından yürütülen araştırmalar sonucunda uzaktan eğitim komisyonununun emelini yerine getiremediğini, hatta Park’ın bu komitesi hükümeti eleştirmek ve örgütlenmek için kurduğunu raporlandı. Üzerine de “iş yüküm ağır” telaffuzları başkan kim Jong un’u sabrını zorlamış üzere görünüyor.
Yapılan araştırma ve akabinde gerçekleşen soruşturmalardan sonra Eğitim Bakanı idam edildi. Yerine süratle yeni bir Eğitim Bakanı atandı.
Gelen haberlerin, sızan bir yazışmaya dayandığı argüman ediliyor.
Gelen idam haberi, Kim Jong Un ‘un daha evvel de gerçekleştirdiği olayları hatırlattı. Eniştesini köpeklere yedirdiği ve bir generalini pirana dolu bi havuza attığı da daha evvelki argümanlar ortasında.