Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İş görüşmesi ile ilgili tüyolar

İş görüşmesi ile ilgili tüyolar

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Iş görüşmesi sırasında sizleri bir adım öne çıkartacak ufak tüyolar

MESLEK GÖRÜŞMESİNE GIDERKEN NELERE UYARI EDİLMELİ

Günümüzde sadece Türkiye ’nin değil çoğu Avrupalı ülkenin bile ilk sırdaki sorunu olan işsizlik Bu çerçevede meslek görüşmesine giderken dikkat edilecek bir takım minik detaylar sizi rakiplerinizden bir adım öne çıkaracaktır İşte sizi bir adım öne çıkaracak minik tüyolar

1 Iş görüşmesine gitmeden önce görüşmeye gideceğiniz firma hakkında mutlaka bilgi edinin Neden bizimle niyetlenmek istiyorsunuz? şeklinde gelebilecek herhangi bir soruya şirketle alakalı anekdotlarla abartıya kaçmadan açıklamak sizinle görüşen kişinin üstünde olumlu bir iz bırakacaktır

2 Giysi seçimi manâlı başvurduğunuz pozisyona ve firmaya uygun renk ve tarzda kıyafetler yeğlemek karşıdaki kişinin sizin ciddiyetinizi anlaması açısından manâlı olacaktır Kıyafetleriniz mutlaka pak ayakkabılarınız boyalı olmalı

3 Görüşmeye giderken mutlaka yanınızda kalem ufak not defteri ve çaput bulundurun Mülakatı yapan birey sırf sizi sınamak için kalem vermekte yavaş davranıp tedbirli olup olmadığınızı deneme edebilir Tescil edilecek bir şey varsa cep telefonunuza yok deftere kayıt edin Ajanda götürmek en uygunu olur

4 Görüşmeye mutlaka zamanında gidin Çünkü rakip sizi beklemekten mutlu olmayabilir Ve karşısında tarafın mutsuzluğu size yansıyacaktır

5 Görüşmeye işyeri için olduğu değin kendiniz içinde hazırlık yapın Cvnizde yazdığınız bilgiler mutlaka içten olsun Cvinizi gitmeden bir kez gözden geçirin Cvniz de yazılan hiç bir şey için cevap verirken tereddüt etmeyin

6 Eğer cvnize İngilizce biliyorum diye yazdıysanız özgeçmişinizi İngilizce olarak çalışın Muhtemelen İngilizce olarak kendinizden bahsetmenizi isteyeceklerdir

7 Meslek görüşmesi sırasında içecek ikram edilirse tercihinizi sudan yanlamasına kullanın ve asla sigara içmeyin

8 Görüşme esnasında kendine güvenen fakat ukalalığa kaçamayan bir üslup kullanın Sorulan sorulara acele ile cevap vermeyin düşünme süresini artı uzatmayın

9 Konuşurken göz temasından kaçınmayın Cevapları karşıdaki insanın gözlerine rahatsız etmeyecek tonda bakarak yanıt verin

10 görüşme süresince sinirlenmeden ağırbaşlı cevaplar verin Duruma tarafından karşıdaki birey sizi sinirlendirmeye çalışabilir Unutmayın ancak bu bir sınav ve sinirlenerek sınavı kaybedebilirsiniz

En manâlı konu iş konusunda kendinizi geliştirmek kaliteli bir eleman ve buna alt olarak kaliteli bir cv oluştrumak iş konusunda önünüze çıkacak bir çok engeli kolaylıkla anlaşmanızı sağlayacaktır *

858,461Konular
981,117Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt