İş bulmak kadar iş goruşmelerine gitmek de kişilere zor anlar yaşatabilir Gideceğiniz şirket hakkında yeterli bilgi sahibi değilseniz, ya da olası sıkıntıları duşunerek canınız sıkılıyorsa, karşınızdaki insanların da sizin gibi bir insan olduğunu unutmayın Goruşmeye giderken heyecanlı olmanız normal ve guzel Ama goruşmelere korkarak gitmemekte fayda var
Eğer eposta yoluyla bir davet aldıysanız, gayet resmi bir dille “Sn…… 110808 tarihli davetinizi almış bulunuyorum Belirttiğiniz saatte goruşmeye geleceğimi teyit ederim gibi bir yanıt mektubu mutlaka gonderin Bu sizin daha başlangıc aşamasında bile ne kadar profesyonel duşunebildiğinizin bir kanıtı olur Mektup gondereceğim diye sakın “Selam, ben soylediğiniz gunde orda olurum tarzında gunluk bir dilde yazı yazmayın
Bir de sakın randevu aldığınız halde gitmezlik etmeyin Bu, daha başlangıcta iş yaşamına verebileceğiniz en buyuk zarar olur
Bunun icin aşağıdaki temel noktaları duşunerek hareket edin:
Davet aldığınızda mutlaka teyit edin
Yaşamınız boyunca ve ozellikle iş arama surecinizde hicbir randevunuzu bilgi vermeden kacırmayın, gec kalmayın
Olculu olun, pısırık olmayın Kendinize guvenin
Bildiklerinizi soyleyin fakat, her bildiğinizi soylemeye calışmayın
Sorulara odaklanın, iyi dinleyin, samimi ve doğru yanıtlar verin
Somurtmayın, gereksiz gulmeyin Ukalalık etmeyin
İletişim konusunda acık olun ama cep telefonunuz kapalı olsun
Gerekirse erken gidin, bekleyin ama sakın gec kalmayın
Daha ilk goruşmede ucret, sigorta, calışma saatleri vb konularda soru sormayın
Soyut konuşmayın, somut yanıtlar verin
Karşınızdakine saygı gosterin, saygı bekleyin
Ve en onemlisi: Goruşmeye yalnız gidin, yanınıza dışarıda beklemek icin bile olsa kimseyi almayın!
Eğer eposta yoluyla bir davet aldıysanız, gayet resmi bir dille “Sn…… 110808 tarihli davetinizi almış bulunuyorum Belirttiğiniz saatte goruşmeye geleceğimi teyit ederim gibi bir yanıt mektubu mutlaka gonderin Bu sizin daha başlangıc aşamasında bile ne kadar profesyonel duşunebildiğinizin bir kanıtı olur Mektup gondereceğim diye sakın “Selam, ben soylediğiniz gunde orda olurum tarzında gunluk bir dilde yazı yazmayın
Bir de sakın randevu aldığınız halde gitmezlik etmeyin Bu, daha başlangıcta iş yaşamına verebileceğiniz en buyuk zarar olur
Bunun icin aşağıdaki temel noktaları duşunerek hareket edin:
Davet aldığınızda mutlaka teyit edin
Yaşamınız boyunca ve ozellikle iş arama surecinizde hicbir randevunuzu bilgi vermeden kacırmayın, gec kalmayın
Olculu olun, pısırık olmayın Kendinize guvenin
Bildiklerinizi soyleyin fakat, her bildiğinizi soylemeye calışmayın
Sorulara odaklanın, iyi dinleyin, samimi ve doğru yanıtlar verin
Somurtmayın, gereksiz gulmeyin Ukalalık etmeyin
İletişim konusunda acık olun ama cep telefonunuz kapalı olsun
Gerekirse erken gidin, bekleyin ama sakın gec kalmayın
Daha ilk goruşmede ucret, sigorta, calışma saatleri vb konularda soru sormayın
Soyut konuşmayın, somut yanıtlar verin
Karşınızdakine saygı gosterin, saygı bekleyin
Ve en onemlisi: Goruşmeye yalnız gidin, yanınıza dışarıda beklemek icin bile olsa kimseyi almayın!