Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İşaret Dili Kitap Özeti - Wolfgang Weyrauch

İşaret Dili Kitap Özeti - Wolfgang Weyrauch

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Sinyâl Dili Kitap Özet Wolfgang Weyrauch Kitapları Işaret Dili Kitap Tanıtım Işaret Dili Kitap Fiyatı Sinyâl Dili Ön Okuma

Wolfgang Weyrauch (19071980), edebiyat ortamının eski alışkanlıklardan temizlenmesi ve Alman dilinin aşırılıklardan uzak, yalın kullanımı düşüncesinin sert bir savunucusu olarak isim yaptı 1949'dan sonradan, politik olarak kendini adamış bir insancıl olarak düşünsel alanda yoluna devam etti Öyküleri ve radyo oyunlarında biçimsel denemelere yer verdi Nazi dönemini, Yahudi düşmanlığı ve kıyımlarını anımsatmaya çalıştı, nükleer silahlanmanın doğuracağı sonuçlara ilişkin uyarılara yer verdi
Ülkemizde o kadar eksik tanınan bu manâlı yazarı, Kâmuran Şipal'in çevirisiyle sunuyoruz

“Niçin yazıyorum? Ben A, B kişisine gelmek istiyorum Düşüncelerimi eylemlere dönüştürmesi için
“Ben yanıt vermem, soru sorarım İsterlerse yazarların okuyucuları yanıt verebilir Wolfgang Weyrauch

“Bir Takım kahramanlarının tehlikeden kaçmak için en belli barınak olarak ölümü özleyişlerini genelleştirmeye kalkıyor diye Weyrauch'ta nihilist bir eğilimi var saymak içten olmaz Weyrauch'ta dehşet ve yalnızlık Samuel Beckett'te olduğu gibi korkunç ve mutlak değildir Weyrauch'un öykülerinde nefret edilen şey insana ya kendinden veya diğer insanlardan gelir Bunlar bütün umut kapıları kapanmış çaresizler değillerdir Bir yerde yeniden bu ürkekliklerini kendilerinden gelecek bir cesurca gidermeye, ayakta kalmaya savaşacaklardır
Haldun Taner

Dikkat Çekici Dili

Wolfgang Weyrauch
· Cem Yayınevi
· Basım Tarihi : 11 2010
· ISBN : 9789754068917
· Sayfa Sayısı : 192
· Tercüman : Kamuran Şipal
· Etiket Fiyatı : 1200 TL *

858,496Konular
982,170Mesajlar
30,112Kullanıcılar