iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
750 ml süt 180 gr irmik 5 yumurta 2 parça damla sakızı 75 gr toz badem Şerbeti için
1 buçuk su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 1 çay kaşığı limon suyu Üzeri için
File fıstık Hazırlanışı
Şerbet için, su ve şekeri tencereye alıp kaynatın Limon suyunu ekleyip 2 dakika daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın Süt, irmik ve dövülmüş sakızı başka bir tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak pişirin Koyulaştığında tencereyi ocaktan alın Karışım biraz soğuduğunda yumurtaları teker teker ekleyip iyice karıştırın
Yağlanmış fırın tepsisine harcı yayıp üzerini kaşığın tersiyle düzleyin Üzerine toz badem serpin 200 derece fırında 35 dakika pişirin Fırından çıkardığınız tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin Şerbeti çekene kadar bekletin Üzerine file fıstık serpiştirip servis yapın Afiyet olsun…
750 ml süt 180 gr irmik 5 yumurta 2 parça damla sakızı 75 gr toz badem Şerbeti için
1 buçuk su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 1 çay kaşığı limon suyu Üzeri için
File fıstık Hazırlanışı
Şerbet için, su ve şekeri tencereye alıp kaynatın Limon suyunu ekleyip 2 dakika daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın Süt, irmik ve dövülmüş sakızı başka bir tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak pişirin Koyulaştığında tencereyi ocaktan alın Karışım biraz soğuduğunda yumurtaları teker teker ekleyip iyice karıştırın
Yağlanmış fırın tepsisine harcı yayıp üzerini kaşığın tersiyle düzleyin Üzerine toz badem serpin 200 derece fırında 35 dakika pişirin Fırından çıkardığınız tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin Şerbeti çekene kadar bekletin Üzerine file fıstık serpiştirip servis yapın Afiyet olsun…