Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Isı yalıtım malzemeleri nelerdir

Isı yalıtım malzemeleri nelerdir
0
185

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Isı izolasyon malzemeleri nelerdir

• Isı İletim Katsayısı (WmK):
0,065 WmK degerinden minik olmalıdır

• Yoğunluk (kgm3):
Malzemenin bölüm hacminin (1 m3) kütlesine yogunluk adı verilir Isı izolasyon malzemelerinde yogunluk ısı iletim katsayısını böylece etkilememekle birlikte malzemenin stabilitesi ve mekanik dayanımı yogunlukla direkt ilgilidir Genellikle ısı izolasyon malzemelerinin yogunlukları genis bir skalada degisken üretilebilir Ama ideal olan, boyutsal istikrar ve mekanik dayanım açısından en yerinde yogunlukların kullanılmasıdır Dolayısıyla araç gereç seçimi yapılırken konuda bilirkişi kisilere danışılmalıdır

• Yangın Sınıfı (DIN 4102, BS476):
Inşa ve izolasyon malzemelerinin yangın sırasındaki davranıslarını ölçmek için çesitli deney metodları gelistirilmistir Bu deneylere alt tutulan malzemenin davranışı ölçülür ve sınıflandırılır Bu deneylerin ve sınıflandırmaların betimleme edildigi Almanya 'da DIN 4102, İngiltere'de BS 476 standartları bulunmaktadır

• Sıcaklık Dayanımı (ºC):
Her ısı yalıtım malzemesinin özelliklerini kaybetmeye başlayıp deforme olmaya başladığı bir sıcaklık noktası bulunur bu nedenle malzemenin uygulandıgı yerde maruz kalacagı sıcaklık önceden belirlenmeli ve bu sıcaklıga uygun araç gereç seçilmelidir

• Mekanik Dayanım (kPa):
Isı yalıtım malzemelerinin mekanik dayanımları genelde, malzemede %10 bozulma yaratıcı basma gerilmesi değeri olarak kabul edilir Bunun yanısıra bir takım malzemelerin çekme gerilmeleri de basma gerilmeleri ile birlikte mekanik dayanım özelliği olarak verilebilir

• Buhar Difüzyon Direnci:
Bir malzemenin bünyesinden buhar geçişine gösterdigi direnç, o malzemenin buhar difüzyon direncidir Buhar difüzyon direnci yükseldikçe malzemenin içinden geçebilecek buhar miktarı azalır Isı izolasyon malzemelerinde, detaya tarafından degismekle birlikte, genelde buhar difüzyon direnci yüksek olması idealdir

• Su Emme:
Isı yalıtım malzemelerinin en esas özelliği ısı iletim katsayılarının düşük olmasıdır Bu nitelik malzemelerin bünyesinde bulunan sakin hava ya da gaz içeren kılcal aralıklar ya da gözeneklerdir Isı yalıtım malzemeleri su ile bağlantı ettiklerinde bünyelerine bir arz su emebilirler Bunun sonucunda malzemelerin ısı iletim katsayıları düser, yani ısı izolasyon özellikleri bozulur Su emme miktarları çesitli testler uygulanarak belirlenir Isı izolasyon malzemelerinde su emme oranlarının sıfır ya da sıfıra yakın olması idealdir

Boyutsal Kararlılık100:
Isı yalıtım malzemelerinin boyutsal kararlılıkları olmalıdır Yani araç gereç uygulandığı andaki boyutlarını süre içerisinde veya termel ve mekanik etkilerle kaybetmemelidir Başka bir ifadeyle, malzemelerin sıcaklık ya da basınçla şekil degiştirmeleri fazla az olmalıdır

Perlit ve perlitli sıva

Ponza tası

Bims bloklar

Zotugla

Gazbeton

Malzemelerde, genel olarak, yalıtımı karşılayan havadır Dolayısıyla, yalıtım malzemesinin performansı, havanın ısı iletim katsayısı olan 25 mWmK değeri ile sınırlıdır Bu sınırlamayı aşabilmek için, aşağıdaki teknolojilerin alındığı yeni teknikler geliştirilmiştir

Mikro gözenekli yapılar

Vakum teknolojileri

Özel gaz dolgular *

858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt