Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Isı Yalıtımı Hakkında Bilgi

Isı Yalıtımı Hakkında Bilgi
0
146

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Isı Yalıtımı Hakkında Kısa Bilgi

Isı doğal olarak yüksek sıcaklıktan, düşük sıcaklığa doğru akar ve direncin en düşük olduğu yol boyunca azami ısı akışı oluşmaktadır Isıl izolasyon, sıcaklık gradyeni içinden olan ısı akışını düşürerek, sıcaklık gradyenini korumaya yararBirçok ülkede, ısıtma ve soğutma işi için büyükçe miktarda enerji yani para harcanmakta

Binalara Isı yalıtımı yapılmasıyla, binadan dışarıda olan ısı kaybı yalıtımsız duruma tarafından daha az olur dolayısıyla ısınma için tüketilen yakıt miktarı da bu sayede azalmış olmaktadır

Bilhassa kış aylarında, taban altı ve tavan arasında çiğlenme ve donmuş yüzeyler oluşmaktadırYaz aylarında ise tavan arası son derece sıcak ve bunaltıcıdırIsı yalıtımının mutlaka bütün bina ihtiyacı gözönünde bulundurularak yapılması gerekmektedirSadece hayat mekanlarına yapılan izolasyon tavan ve taban yalıtımı olmadan doğru yalıtım şekli sayılmaz *

Similar threads

Isı Yalıtımı Hakkında Kısa Bilgi Isı doğal olarak yuksek sıcaklıktan, duşuk sıcaklığa doğru akar ve direncin en az olduğu yol boyunca en fazla ısı akışı oluşmaktadır Isıl yalıtım, sıcaklık gradyeni icinden olan ısı akışını duşurerek, sıcaklık gradyenini korumaya yararBircok ulkede...
Cevaplar
0
Görüntüleme
143
Binalara Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır Hakkında Data Isı yalıtımının binanın yapım aşamasındaki maliyeti, yapı maliyetinin % 2si ile 5i arasındadır Isı yalıtımı binaların; çatılarına, dışa veya garaj, ambar gibi kullanılmayan bölümlere bakan duvarlarına, toprak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Isı Yalıtımının Teknolojik Yönden Önemi Nedir Isı Yalıtımının Teknolojik Yönden Önemi Hakkında Data Yalıtım, kullanıldığı duruma kadar dış etkilerden ayırmak veya tecrit etmek anlamında, yapı yalıtımı öteki bir anlatım tarzı ile bina izolasyonu ise; yapıyı kendi bünyesi ile içindeki eşya ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Yalıtım, herhangi bir izolasyon malzemesi kullanılarak, ortamdan dışarı olan enerji akışının indirgenmesidir Izolasyon malzemelerinin (yalıtkan) çeşitli tipleri vardır: Isı akışını indirgemek için, ısıl (termal) yalıtkanlar Elektrik akışını durdurmak için, elektrik yalıtkanlar Ses dalgalarını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
Isı Yalıtımının Teknolojik Yonden Onemi Nedir Isı Yalıtımının Teknolojik Yonden Onemi Hakkında Bilgi Yalıtım, kullanıldığı duruma gore dış etkilerden ayırmak veya tecrit etmek anlamında, bina yalıtımı diğer bir deyiş ile bina izolasyonu ise; yapıyı kendi bunyesi ile icindeki eşya ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
858,496Konular
981,670Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt