Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Isı yalıtımı hangi durumlarda gereklidir

0
137

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58

Yapıların uzun yıllar boyunca değerini koruması oysa, yapı iyi tasarlanmışsa, iç ve dış etkenlerden dürüst biçimde korunmuşsa gerçekleşebilir Yapıların iç ve dış etkenlerden içten biçimde korunması; izolasyon ile sağlanabilir Yalıtım sistemlerinin amacı; inşa bileşenleri ve taşıyıcı sistemi dış etkenlerden koruyarak; başvuru amacına yerinde sağlık durumu ve konfor şartlarının inşa içerisinde hüküm sürmesini sağlamaktır Bina içerisinde konforlu yaşam koşullarının oluşturulması insan sağlığı için ne kadar manâlı ise yapının dış etkenlere karşısında korunması da; içerisinde yaşadığımız, sağlam ve uzun ömürlü olmasını beklediğimiz yapılar için aynı öneme sahiptir

Dünya üzerindeki ilk enerji kaynaklarının tez tükenmesi üstüne gelişmiş ülkeler öncelikle olmak üzere bütün ülkeler enerji ihtiyaçlarını denetleme altına alma ve enerjiyi etkili yararlanma yöntemleri geliştirmişlerdirÜlkemizde de; öncelikle sanayi ve ev sektörlerinde olmak üzere, enerji tüketimleri her geçen sene artmaktadır *

Similar threads

Isı Yalıtımının Teknolojik Yönden Önemi Nedir Isı Yalıtımının Teknolojik Yönden Önemi Hakkında Data Yalıtım, kullanıldığı duruma kadar dış etkilerden ayırmak veya tecrit etmek anlamında, yapı yalıtımı öteki bir anlatım tarzı ile bina izolasyonu ise; yapıyı kendi bünyesi ile içindeki eşya ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır ? İnsanların yaşam alanlarını daha kaliteli ve konforlu hale getirebilmek adına çeşitli uygulamalara başvurulmaktadır Yalıtım da yapıların istenilen konfora sahip olması için olmazsa olmaz bir işlemdir Isı yalıtımı binanın içerisinden dışarıya ve dışarıdan içeriye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
Isı yalıtımı hangi durumlarda zorunlu olabilir Büyük cihazaraçların birçoğunda yalıtım yer alır Mesela, fırınlarda, soğutucularda, dondurucularda ve su ısıtıcılarında Çoğu halde, izolasyon çevreye olan ısı kaybını engellemeye yarar Diğer hallerde ise, çevreden gelen ısıya aleyhinde koruma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
137
Isı Yalıtımı Hakkında Kısa Bilgi Isı doğal olarak yüksek sıcaklıktan, düşük sıcaklığa doğru akar ve direncin en düşük olduğu yol boyunca azami ısı akışı oluşmaktadır Isıl izolasyon, sıcaklık gradyeni içinden olan ısı akışını düşürerek, sıcaklık gradyenini korumaya yararBirçok ülkede, ısıtma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
147
Mantolama, adı üzerine, manto gibi bir yalıtıcı aracılığı ile, binaların giydirilmesi işlemidir Tanım olarak, “ısı yalıtımını sağlamaya yarayan işlem denebilir Isı yalıtımı ise, farklı sıcaklıktaki iki ortam arasındaki ısı transferini engellemek amacıyla yapılan işlemlerin bütününe denmektedir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
199
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt