Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Isı yalıtımı nasıl yapılır

Isı yalıtımı nasıl yapılır
0
110

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Isı yalıtımı iki farklı ortam arasında ısı alışverişinin engellenmesine denir Bu genelde ozel malzemelerle yapılır orneğin iki duvar arasına yerleştirilen yalıtım malzemeleri ses, ısı vb yalıtımı yapabilir Basit bir ısı yalıtımı orneği verirsek bu yanı zamanda gunluk hayattaki yeridir, orneğin termoslara bir şey koyduğumuzda bu cismin ısısı uzun sure sabit kalır Bunun en onemli nedeni termosun iki tabakadan oluşuyor olmasıdır Bu iki tabaka arasında durgun hava hapsedersen bu hava tabakası yalıtım malzemesi etkisi yapar Aynı şekilde bunun bir orneğide kar memleketine gittiğimizde belki başka bir yere kar goturmek isteriz Bunun icin bir poşetin icine kar koyarız ve poşeti bağlarız ama o şekilde bırakmayız o bağladığımız poşetide başka bir poşetin icine koyarak o poşetide bağlarız Bu sayede iki poşet arasındaki durgun hava yalıtım malzemesi yaparak karı dışarının ısısından yalıtır Olayın mantığı budur

Similar threads

Isı yalıtımı iki bambaşka ortam arasında ısı alışverişinin engellenmesine denir Bu genelde özel malzemelerle yapılır mesela iki duvar arasına yerleştirilen izolasyon malzemeleri ses, ısı vb yalıtımı yapabilir Kolay bir ısı yalıtımı örneği verirsek bu yanı zamanda jurnal hayattaki yeridir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
143
Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır ? İnsanların yaşam alanlarını daha kaliteli ve konforlu hale getirebilmek adına çeşitli uygulamalara başvurulmaktadır Yalıtım da yapıların istenilen konfora sahip olması için olmazsa olmaz bir işlemdir Isı yalıtımı binanın içerisinden dışarıya ve dışarıdan içeriye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
139
Binalara Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır Hakkında Data Isı yalıtımının binanın yapım aşamasındaki maliyeti, yapı maliyetinin % 2si ile 5i arasındadır Isı yalıtımı binaların; çatılarına, dışa veya garaj, ambar gibi kullanılmayan bölümlere bakan duvarlarına, toprak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
Isı Ve Sıcaklık Konu Anlatımı Isı Ve Sıcaklık ISI VE SICAKLIK Bir buz kalıbını guneş ışınlarının geldiği yere koyduğumuzda eridiği, yazın elektrik tellerinin sarktığı, yeterince ısı alan suyun kaynadığı, kışın ise bazı yerlerde suların donduğu gorulur Yani kısaca ısı bazı kimyasal ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
153
Isı Ve Sıcaklık Konu Anlatımı Isı Ve Sıcaklık ISI VE SICAKLIK Bir buz kalıbını guneş ışınlarının geldiği yere koyduğumuzda eridiği, yazın elektrik tellerinin sarktığı, yeterince ısı alan suyun kaynadığı, kışın ise bazı yerlerde suların donduğu gorulur Yani kısaca ısı bazı kimyasal ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
182
858,507Konular
982,875Mesajlar
33,084Kullanıcılar
egoesraSon üye
Üst Alt