Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Işık hızından 10.000 kat daha hızlı ağ araştırması

Işık hızından 10.000 kat daha hızlı ağ araştırması

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Işık hızının aşılamayacağına dair genel bir anlayış var Einstein bile denklemlerinde bunu kanıtlamış ancak yeni gelişmeler gerçekliği farklı bir açıdan yakalamıştı

Geçtiğimiz yıl Kuantum ışınlama rekoru kırılmıştı

Şimdi ise bir grup Avrupalı araştırmacı devrim niteliğinde proje peşimde
Dünya ve Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) arasında bir ağ Böylesi bir ağ yoğunlaştırılmış fotonları 400 kilometrenin üzerinde bir uzaklığa taşımayı hedefliyorbu bir önceki kuantum iletişim deneyinden iki ya da üç kat daha uzun bir mesafe

Uzaya ile Dünya arasındaki bu ağın yapılıp yapılamayacağı bir yana, yerçekiminin foton yoğunlaşmasında etkisi olup olmadığıda çözülecek

Ayrıca uzun mesafe aktarımı bizlere kuantum yoğunlaşmış parçacıkların gerçekten kuantum durumlarını anlık olarak sonsuz uzaklıkta taşıyıp taşımadığını gösterecek

Bir diğer araştırma grubu yakın zamanda bu kuantum kanalının en az 10000 kat ışık hızından hızlı olduğunu göstermişti

Deneyin onaylanması bekleniyor

Extremetech

858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt