Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Işıkara: "2010- arasında deprem bekleniyor"

Işıkara: "2010- arasında deprem bekleniyor"
0
56

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Işıkara: 20102019 aralarında deprem bekleniyor hurriyet2008detailboxnewslink fontfamily: Arial, Helvetica, sansserif; fontsize:13px; fontweight:bold; textdecoration:none; color:#000000;hurriyet2008detailboxnewslink:hover fontfamily: Arial, Helvetica, sansserif; fontsize:13px; fontweight:bold; textdecoration:underline; color:#990000;PROF Dr Ahmet Mete Işıkara, ellerindeki verilerin 20102019 yılları arasında Marmara'daki depremin en yüksek olduğu vakit aralığını gösterildiğini belirterek, “Ama olma olasılığı varken, olmama olasılığı da var 20102019 yılları aralarında bir zelzele olma olasılığı açısından yüksek bir zaman aralığıdır dedi Adıyaman'da, Kızılay kadar düzenlenen ‘Yıkım Zararlarını Azaltma Programı’nın çerçevesinde düzenlenen toplantıya katılan Afete Hazırlık ve Yer Sarsıntısı Eğitim Derneği (AHDER) Başkanı ProfDr Ahmet Mete Işıkara, Türkiye’de depremle birlikte yaşamayı halkın öğrenek zorunda olduğunu söyledi 17 Şubat günü, Kütahya'nın Simav İlçesi'nde, 5 büyüklüğünde bir deprem olduğunu ve o gün Yalova'da bulunduğunu belirten Işıkara, gazetecilerin soruları üstüne bu büyüklükteki depremlere alışıması gerektiğini söylediğini anlattı Işıkara, şunları söyledi: “Bu Türkiye'nin herzamanki deprem etkinliğidir Türkiye'de 5 ile 59 büyüklükleri aralarında ve 5160 gün aralarında 1 ya da 2 zelzele olabilir 17 Şubat ve 17 Nisan arasında ülkemizin herhangi bir yerinde 5 ile 59 büyüklüğünde 1 yer sarsıntısı olursa, bu benim için sürpriz olmaz Çünkü bu Türkiye'nin alışılmış yer sarsıntısı etkinliğidir Bu büyüklükteki depremlere alışmamız lüzumlu demiştim Fakat bu veri alındı, Marmara'ya teşhir edildi Tabii, başta İstanbul almak üzere Marmara rahatsız oldu Halbuki benim söylediğim bütün Türkiye içindi Verilere tarafından 20102019 yılları aralarında Marmara’daki depremin en yüksek olduğu zaman aralığını gösteriyor Ama olma olasılığı varken olmama olasılığı da var Fakat 20102019 yılları arası bir zelzele olma olasılığı açısından yüksek bir zaman aralığıdır Her gün 1 gün daha yaklaşıyoruz Deprem konusunda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın iyi çalıştığını, İstanbul'daki okulların yüzde 70'inden azıcık fazlasının depreme hazırlanmış olduğunhu söylen Prof Dr Mete Işıkara, depremde alınacak önlemleri anlattı Kendisinin bir tek sıkıntısı olduğunu söyleyen Işıkara, “Sağlık Bakanlığı gerçekten toplum sağlığı konusunda ihtilal kaliteli yenilikler getirdi Bugün nüfus cüzdanımı alıyorum ve hastaneye gidiyorum ve benim tüm masrafımı karşılıyorlar Tek bir vatandaşlık numaramı almakla Lakin hastane binaları konusunda sıkıntım var Yalnız hastane binaları yok, hastane içerisindeki tıbbi aygıtların da hasar görmemesi gerekiyor Bunlar yaralı hastane ayakta kalmış hiç anlamı yok Hekim var bina var fakat hiçbir ameliyathane elden çıkmış, diğer tıbbi aletler elden çıkmış hiçbir anlamı olmaz Benim dileğim Afiyet Bakanlığımızdan bu konuya da diğer bakanlıklar gibi eğilmesi gerekiyor ‘DEPREMDE YIKILAN BİNALARIN SORUMLULARI BAŞKANLAR’ ProfDr Ahmet Mete Işıkara, depremler yıkılacak binalardan belediye başkanlarını sorumluluk sahibi tuttu Işıkara, şunları söyledi: “Mevcut bir binanın üzerine fazla tartı getirmemek gerekiyor Mevcut bina altı kat ise onun sabit ve dinamik projesi 6 kata göre yapılmıştır Eğer siz, onun üstüne 7 ve 8'inci katı da koyarsanız canice işlemiş olursunuz Buna da lokal yönetimlerin müsaade etmemesi gerekiyor Ama birazcık da biz kabahatliyiz Biz de yerel yönetimlere baskı yapıyoruz Gölcük'te evler 2 katlıdır 3'ncü katı bir aile çıktı diye ırk ayağa kalkmıştı O zamanki toplum bilinci böyleydi Ama sonra başkan benim oğlum askerden geldi, bir kat daha verirsen ben oyumu sana veririm Kızımı evlendireceğim bir kat daha verirsen oyumu sana veririm diye diye mesken yerlerimizi katlettik Bu yalnız Adıyaman için geçerli yok Tüm Türkiye için geçerli Adana Ceyhan'daki bir depremde, bir binada 105 vatandaşımız ölmüştü Müteahhiti sordum ‘Karpuzcu’ dediler İşte acı bu İki yıl önce de bir apartman çökmüştü Onun da mütehatini berbermiş İşi uzmanına yaptırmazsanız ve kaçak yapılara göz yumarsanız, sonu böyle afet olur Burada beni en çok üzen Vali nerede diyorlar Valinin bir yetkisi değil ancak Ondan sonradan dönüyorlar ‘devlet nerede, Vali nerede?’ diyorlar Kimse belediye başkanı nerede diye sormuyor sorumlusu belediye başkanıdır Bunu da ayırmamız gerekiyor Adıyamanlıları da seslenen Işıkara, mevcut binaların üzerine ilave kat yapmamalarını kendi isteğiyle, “Birinci derecede zelzele bölgesindesiniz Doğu Anadolu fay uzunluğuna da çok yakın yerdesiniz Uzun süredir de Adıyaman’da zelzele yok Bunu da göz önüne alın Yer Sarsıntısı olabilir Türkiye'nin her uygun de olabilir Adıyaman'da da olabilir Bu Türkiye'nin bir gerçeği Deprem gerçeğiyle birlikte sorumlu yaşanmalı Depremden korunmak hakiki yeter fakat gereğini getir dedi Işıkara, toplantıda depremde alınması gereken önlemler ve yapılması gereken çalışmaları sinevizyon gösterisiyle de anlattı  

858,500Konular
982,380Mesajlar
32,976Kullanıcılar
arktristSon üye
Üst Alt