Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

ısıl iletkenlik nedir kısaca

ısıl iletkenlik nedir kısaca

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
ısıl iletkenlik nedir özet olarak

Bir cismin ısıyı iletme yeteneği Isının yayılmasındaki var olan yollardan birisi de iletimdir İletim sırasında ısı, moleküler hareket ile taşınır Isı, ısıtılan cisimden diğer bölümlere moleküler etkileşimle ve mekanik enerjinin değişimiyle yayılır Gazlarda, sıcak bölümün molekülleri, diğer taraftaki moleküllerle karışır ve hızlarının verdiği kinetik enerjiyi yavaş hareket eden moleküllere verirler

Her ceset bir ölçüde ısı iletir Bir cisimde, birim sıcaklık haberdar, bölüm kesitten bölüm zamanda iletilen ısı, o cismin ısı iletim katsayısı olarak adlandırılır Isı iletim katsayısı en yüksek olan beden iyi iletkendir Hayvan ve bitkilerden kaynaklanan cisimler genel olarak fena iletkendirler, gazlar iletken değildir Isı yayılımında diğer iki yol, ısının kütle hareketiyle iletimi olan konveksiyon ve ısının dalga hareketiyle iletimi olan radyasyondur *

858,470Konular
981,199Mesajlar
29,543Kullanıcılar
samuray72Son üye
Üst Alt