Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İsilik mi, Alerji mi?

İsilik mi, Alerji mi?

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
İsilik mi, Alerji midir bu konuda veri verirmisiniz?

Genellikle yanaklarda kuruluk ve döküntüyle başlayan alerjik egzama, öteki adıyla atopik dermatit döküntüsü terlemenin arttığı yaz aylarında sıklıkla boyun ve gövdeye yayılır Kuruyan deri bebekte kaşıntıya niçin olur Hemen Şimdi kendi başına aşınmayı beceremeyen bebek bu koşul nedeniyle sıkıntıya girer Sıkıntı alerjik egzamayı artırıp, kaşıntının daha da rahatsız edici olmasına yol açar

Alerjik Egzamaya Yol Açan Etkenler

Bebeklerde alerjik egzama yani atopik dermatite yol açan en kayda değer faktör inek sütü ve yumurta alerjisidir İnek sütü alerjisi ileride gelişebilecek ve astıma yol açabilecek birçok alerjinin öncüsü niteliğindedir Alerjik egzaması olan bebeklerin takriben yarısında ileride astım geliştiği bilinmektedir bu nedenle isilik olduğu düşünülen ya da atopik (alerjik) egzama tanısı almış bebeklerin astım olmamaları için önlem alınması fazla önemlidir

Yapılması Gerekenler

Her gün ılık bir banyo ve arkasından cilt kuruluğunu giderecek bir nemlendirici bebeğin cildi için en değerli ilaçtır bunun dışında banyo esnasında sabun ve lif kullanılmaması cildin tahriş edilmemesini ve kurumamasını sağlamak açısından önemlidir

Atopik yani alerjik deri tahriş olursa kaşıntı yapan alerjik maddeler ciltte daha fazla salınır ve problem artar Deniz ve güneşin alerjik ciltlere iyi geldiği gözlenir Tam aksine havuz ve içindeki kimyasallar cildi tahriş edici özelliktedir bu nedenle yaz aylarında deniz ağırlıklı tatiller tercih edilmelidir

Tüm önlemlere rağmen döküntü ve kaşıntının çok arttığı zamanlar olabilir Böyle durumlarda sakinleştirici etkisi de olan alerji ilaçları ağızdan uygulanabilir bununla birlikte cildi yatıştırıcı kortizon bazlı kremler doktor kontrolünde kısa süreli kullanılabilir

Alerjen Konut Tozlarına Dikkat!

Atopik dermatit yani alerjik egzama yaşla beraber azalarak çoğunlukla 3 yaş civarı kaybolur Fakat bir kısım çocukta yerini solunum yolu alerjilerine bırakır Astım ve alerjik nezle biçiminde kendini belli eden bu hastalıklar çoğunlukla okula ve yuvaya ilk olarak başlayan çocuklarda hırıltılı ve uzun süren üst solunum yolu enfeksiyonları şeklinde kendini gösterir Ülkemizde bu müşteri solunum yolu problemlerine yol açan en kayda değer alerjen ev tozu akarlarıdır Bu açıdan alerjik egzaması olan çocukların ileride astım olmaması için konut tozundan korunması gerekir *

858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt