Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İşini bıraktı; hayvancılık tesisi kurdu; elektrik alamayınca mağdur oldu

İşini bıraktı; hayvancılık tesisi kurdu; elektrik alamayınca mağdur oldu
0
70

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
80
Isini%2Dbirakti%2Dhayvancilik%2Dtesisi%2Dkurdu%2Delektrik%2Dalamayinca%2Dmagdur%2Doldu%2D229023%2Ejpg

Eskipazar ilçesine bağlı Köyceğiz köyünde ikamet eden Beytullah Duman (38), 4 yıl evvel memleketine dönerek tarım ve hayvancılık faaliyetinde bulunmaya karar verdi. Devletten hibe ve teşvik almadan kurmayı planladığı tesis için gerekli evrakları tamamlayan besici, çalışmalara başladı. 2018 yılında başlattığı çalışmalarla 1 ay evvel tesisin kurulumunu tamamlayan Duman, tüm süreçlerini yaptıktan sonra iskanı ve ruhsatı bulunan tesise elektrik bağlatamamasından ötürü mağdur durumuna düştü.

4 yıl evvel İstanbul’dan tarım ve hayvancılık faaliyetleri yapmak için Karabük’ün Eskipazar ilçesine geldiğini belirten Beytullah Duman (38), "İstanbul’da yemek üretimi yapıyordum. Doğma büyüme İstanbulluyum. İstanbul’un gerek yoğunluğundan vesaire işimizi bırakıp burada hayvancılık yapalım dedik. Buna heves ettik. Kendi imkanlarımızla, gücümüzle, kuvvetimizle hibe ve teşvikten faydalanmadan bu ahırı üstteki iki katlı konutumuzu ve idare binamızı yaptık. Lakin elektrikte takıldık, elektriği alamadık buraya” dedi.

'İskan aldık tekrar elektrik vermediler'

Duman, bütün evraklarını eksiksiz olarak, elektrik kurumunun istediği halde yaptığını söz ederek, "Onlara sundum, alamadık. Bu yapıları yaparken ben en başta elektrik kurumuna gittim. 2018’in başında gittim. Kurum bana konutunun yüzde 85’ini bitir o vakit elektrik veririz ile başladı bu olay. Yüzde 85’i ve tamamını bitirdik. İskan al dediler, iskan aldık tekrar elektrik vermediler. 'İskan iki abonelik sen bunu beş abonelik yaparsan veririz’ dediler. Bu seferde yatırımı 2020 yılının yatırımına alacağını söyledi. Bunun akabinde 2020 yılı yatırımının iptal olduğunu sizin işinizin artık Ankara’dan hallolacağını söyledi. Bu formda 2018’i, 2019’u bu türlü geçirdim. 2020’de nasıl olacak bilmiyorum. Hala elektriği alamadım. Hayvan aldık, 14’ü de hamile hayvanlarımızın. Elektriğimiz yok” diye konuştu.

'İstanbul’da işimi gücümü bırakıp buraya geldim'

Yaptığı tesise elektrik verilmemesinden ötürü şiddetli bir sürece girdiklerini kaydeden Duman, şunları söyledi: “Devlet tarıma ve hayvancılığa dayanak veriyor diye ben İstanbul’da işimi gücümü bırakıp buraya geldim, bu türlü bir şey yaptım. Pişman değilim çabaya devam ediyorum lakin sonuç alamıyorum. Elektrik olmadan da bir şey olmuyor. Çamaşırımızı, bulaşığımızı yıkayamıyoruz. Zorluklarla bir gayretin içine girdik. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Elektrik uzaklığı çokta uzakta değil, 650 metre aralıkta. Fakat kurum bunu trafo konulması gerektiğinden yani bu türlü yatırımları büyüte büyüte bu biçime getirdi. Elektrik alamadık, bilmediğimiz bir mevzu.”

Duman, kurduğu tesiste bulunan 14 hayvanla bir adım attığını, mağduriyetinin giderilmesi için yetkililerden acil bir yardım beklediğini söyledi.

'Bazen hakikaten nereden geldim dediğim vakitler oldu'

“Bazen sahiden nereden geldim dediğim vakitler oldu” diyen Duman, şunları kaydetti: “Keşke yapmasaydım. Ben buraya yaptığım yatırımı öbür bir halde değerlendirip konutumda oturarak da bunu yiyebilirdim yani. Ben gübre sıyırarak, hayvanlara yem vererek 7/24 buradayım. Bu tesisi çoğaltmak istiyorum yani. Hayvanları da yükseltmek ve arttırmak istiyorum lakin devletin hibe ve teşviğinden çok elektrik yol olsun, ruhsatlı ve iskanlı yerlerimizin verilmesini istiyoruz yani. Bu durumlarda en azından devletin bize dayanak vermesini istiyoruz. Devletin bize dayanak vereceğini biliyorum fakat ortadaki bu özel kurumlar nasıl bir noktaya geldilerse hizmete mani oluyorlar. Bizim anlayamadığımız bir durum.”

Tesisin 100 büyükbaş kapasiteli olduğunu aktaran Duman, “Ama şuanda 14 büyükbaş hayvanımız var. Bir 30-40 tane de küçükbaş hayvanımız var. Kapasitemizi yükselteceğiz yani. Biz burada süt üretimi maksadıyla burayı yaptık. İnşallah bu türlü bir pazarın içerisine gireceğiz. Bu işin içine yeni girdik aslında. Daha yeni başladık lakin bu elektrik manisi mani oldu. Üç ay içerisinde hayvanlarımız gebelik durumları var. Süt başlayacak elektrik yok. Nasıl olacak bilmiyorum lakin yardım bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

858,505Konular
982,976Mesajlar
33,104Kullanıcılar
droleSon üye
Üst Alt